Gazze'deki İsrail Saldırısında 107 Filistinli Öldü Gazze'deki İsrail Saldırısında 107 Filistinli Öldü

Ülkede klorokini koronavirüse karşı ilk kullanan kişi Prof. Dr. Raoult, ilaç sayesinde hastaların yüzde 75'i iyileşti. Ayrıca Fransız hükümeti, klorokin ihracatını yasakladı.

Fransa'da Resmi Gazete'de yayımlanan Başbakanlık Kararnamesine göre, klorokin Kovid-19'un tedavisinde kullanılan vede doktor kontrolünde verilebileceği söylendi.

Ülkede, Kovid-19'tedavisinde klorokin kullanımını savunanlar Marsilya'da Akdeniz Enfeksiyon Enstitüsü Genel Direktörü Prof. Dr. Raoult, Twitter'üzerinden yapmış olduğu açıklamada, bu karardan dolayı Sağlık Bakanı Veran'a teşekkürlerini bir kez daha iletti.

Ayrıca Fransız hükümeti, klorokinin ihracatını yasakladı.

KLOROKİN İLE VİRÜSE YAKALANANLARIN YÜZDE 75'İ İYİLEŞTİ

Dr. Raoult, klorokini yeni tip koronavirüse tutulan 24 kişide test gerçekleşti, hastaların yüzde 75'i iyileşti. Fransız ilaç şirketi Sanofi tarafından yapılan önemli açıklamada, klorokin olan madde 300 bin dozun virüse karşı kullanılacak aşının geliştirilmesine yönelik katkıda bulunacağını söyledi.

KLOROKİN NEDİR?

Klorokin, başka kombinasyonlarla beraber kullanılan bir ilaçtır. Bu ilaçta doz dengesi ise çok önemlidir ilacın yan etkileri çok daha fazladır. Kalıcı retina hasarı gibi bazı durumlarda ölüme kadar yol açtığına dair raporlar vardır.

Birçok ilaçla beraber kullanımı önerilmemektedir. İlacın, bağışıklık sistemini baskılayıcı bir rolü de bulunmaktadır.