Özel Haber / Murat ASLAN Birçok kişinin yaşadığı fıtık ve kas kasılmalarında uygulanan ’kuru iğneleme’ yöntemi giderek yaygınlaşıyor.

Birçok kişinin ortak sıkıntısı olan fıtık ve kas kasılmalarında kullanılan 'kuru iğneleme' yöntemi, giderek yaygınlaşıyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Ferda Erkişi, konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak, yöntemin ilaçsız ve kanama olmadan ince iğnelerle gerçekleştirilen bir tedavi olduğunun altını çizip, ağrısız olduğu vurguluyor.

İşçi Alımı Heyecanı Atama Kuraları Yaklaşıyor İşçi Alımı Heyecanı Atama Kuraları Yaklaşıyor

VM Medical Park Bursa Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Ferda Erkişi, kuru iğneleme tedavi yönteminin ameliyat ve ilaç gerekmeden uygulanan bir ağrı tedavisi olduğunu açıkladı. Dr. Ekişi açıklamasında;

“Bu tedavide asıl hedefimiz, çok ince ve çeşitli boylarda iğneler yardımıyla, kasılmış olan ve ağrıya sebebiyet veren kas kasılmalarını iğnelerin yardımıyla uyarıp, gevşetmektir. Müofasiyel ağrı sendromu ve fibromiyalji adını verdiğimiz birtakım nedenlerle kasılan kasların gevşetilmesi, bu tedavi yönetimde esastır. Söz konusu yöntemde hastaya herhangi bir ilaç veya solüsyon uygulanmaz.

Oldukça ince iğneler yardımıyla uyarı vererek, ağrısız yöntem şeklinde tedavimize devam ediyoruz. Yöntem, haftada bir en fazla iki kez tatbik edilen, peşi sıra 3 ile 6 seans olan bir uygulamadır. Bildiğiniz gibi, vücutta ağrılar sıklıkla baş, boyun, bel, sırt, omuz, kalça ve diz gibi bölgelerde oluşmaktadır. Ağrıların temel nedeni, kasların aşırı şekilde kasılmasıdır. Mevcut yöntemle gevşettiğimiz kaslar, ilaç uygulamadan yapıldığından, ilaç yan etkisi veya bir kanama problemi olmadan tedavi edilebilir. Mevcut yöntem birçok bölgede uygulanabildiği gibi, sıklıkla büyük kas gruplarının çeşitli derinliklerde mevcut kasları uyararak, gevşetmenin hedef alındığı bir yöntemdir” dedi.

“Fıtık tedavisinde kasların gevşemesini sağladığımız takdirde ağrılar yok olur.”

Tedavi yöntemiyle ilgili açıklamalarına devam eden Dr. Ferda Erkişi "Baskı altında bulunan sinirler gittiği bölgelerde kasları kasar ve ağrılar oluşur. Bu kaslar gevşetilirse, ağrılar ortadan kalkar. Bunun yanı sıra, kasılmış haldeki kasın meydana getirdiği sinir baskısı ile oluşan uyuşuklukta aynı yöntemle ortadan kalkacaktır. Kasın gevşemesini sağlayan yöntemlerden bir tanesi kuru iğneleme tedavisidir. Söz konusu iğneler, çok ince olduklarından ötürü hastada belirgin bir ağrı oluşturmazlar. Ayrıca kanama olmadığı için, kan görmekten rahatsız olan kişilerin rahatlıkla uygulatabilecekleri bir yöntemdir." Dedi.