Baca yangını mahalleliyi sokağa döktü
Bursa’nın Orhaneli ilçesinde akşam saatlerinde yükselen yoğun duman, Gazipaşa Mahallesi’nde kısa süreli paniğe neden oldu. Saat 19.00 sıralarında Ufuk Güder’e ait evin bacasında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Evde ailenin bulunduğu sırada başlayan alevler, çevredeki vatandaşların dikkatini çekti. Dumanın gökyüzünü kaplamasıyla mahalle sakinleri kendilerini sokağa attı.
İtfaiye Zamanla Yarıştı
İhbar üzerine olay yerine hızla ulaşan Bursa Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yangına anında müdahale etti. Alevlerin çatıyı sarmasına ramak kala yapılan yoğun çalışmalar sonucu yangın kontrol altına alındı. Olası bir facianın önüne geçilirken, ekiplerin soğutma çalışmaları da titizlikle sürdürüldü.
Mahalle Derin Bir Nefes Aldı
Yangının kısa sürede söndürülmesiyle hem ev sakinleri hem de mahalle halkı büyük bir rahatlama yaşadı. Can kaybı ya da yaralanmanın yaşanmaması sevindirirken, olay mahallede uzun süre konuşuldu. Yangının çıkış sebebine ilişkin inceleme başlatıldı.




