2013-2014 yıllarında Kanada kendisine ait çöpleri Filipinler'e yasadışı olarak göndermişti. Aradan geçen bunca zamana kadar Kanada çöplerini geri almayınca Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, Kanada'yı savaş ilanı ile tehdit etti. Duterte, yapmış olduğu konuşmada Kanada'ya ait çöp yığınlarının geri gönderileceğini belirterek aksi takdirde savaş ilan edileceğini açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde Luzon Adası'da 6.1 olarak meydana gelen depremde en fazla can kaybının yaşandığı Pampanga bölgesinde yapılan toplantıda konuşan Filipinler Lideri, "Bir gemi hazırlanmasını istediğini belirterek, " Kanada, çöplerini ya geri alacak ya da Kanada'ya yelken açarak, çöplerini oraya dökeceğim" ifadelerini kullandı.

Filipinler Başkanı Duterte, Kanada'ya savaş açabiliriz diyerek, Kanada'yı alaşağı da edebileceklerini söyledi. Ne olursa olsun çöpleri geri vereceğini söyleyen başkan " Sadece bekleyin ve görün" dedi.

Kanada tarafından 2013-2014 yılları arasında evsel atık, plastik şişe ve çantalar, gazeteler ve kullanılmış yetişkin bezlerinden oluşan 103 konteyner dolusu atık Manila'ya toplu halde getirilmişti. Filipinler, Kanada'yı, Basel Sözleşmesini ihlal etmekle suçluyor.

Gazze’ye gıda taşıyan 2. yardım gemisi Kıbrıs’tan ayrıldı Gazze’ye gıda taşıyan 2. yardım gemisi Kıbrıs’tan ayrıldı

Kaynak: Bültenler