Erdoğan tarafından yapılan açıklamada;

" Dün dört şehidimizi toprağa verdik. Allah şehitlerimize gani gani rahmet eylesin. Bu vatan onların bize bıraktığı kutsal bir emanettir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa'nın 17 ilçe Adayını açıkladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa'nın 17 ilçe Adayını açıkladı

Ne yazık ki dün Çubuk’ta bir şehidimizin cenaze töreninde istenmeyen bir olay meydana gelmiş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik protestolar şiddet eylemine dönüşmüştür.

Olay tüm boyutlarıyla soruşturulmaktadır. Şiddeti asla tasvip edemeyiz. Şiddetin ve terörün her türüne karşıyız.

Kimsenin Türkiye’nin huzur iklimine zarar vermesine müsaade etmeyiz." ifadelerine yer verildi.

Kılıçdaroğlu'na Yapılan Saldırı

Dün şehit cenazesine katıldığı sırada bir grubun saldırısına uğrayan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na yönelik direkt fiziki müdahalede bulunanların kimlik tespiti devam ettiği ve 11 kişinin kimliğinin tespit edildiği belirtildi.

Olayla ilgili şimdiye kadar altı kişi gözaltına alınırken, görüntülerde CHP liderine yumruk atan Osman Sarıgün Eskişehir Sivrihisar ilçesinde yakalanarak gözaltına alınmıştı.Zanlı tutuklandı.

Saldırıyı gerçekleştiren Sarıgün'ün AK Parti üyesi olduğunu ve ihraç talebiyle disipline sevkedildiği AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik tarafından açıklandı.

Haber: Murat ASLAN