Cumhurbaşkanı Erdoğan ile  Vladimir Putin arasında gerçekleşecek görüşme öncesinde iki liderden de açıklamalar geldi.

Putin tarafından yapılan açıklamada iki ülke arasındaki ilişki ve işbirliği teması var. Vladimir Putin, Türkiye ile ikili ilişkilerin özellikle de ekonomi alanında geliştiğini bunu memnuniyetle izlediklerini, Uluslararası ilişkilerde ve küresel sorunlarla ilgili Türkiye ile yoğun bir işbirliğinin söz konusu olduğunu, İkili ticaret hacminin 35 milyar dolar seviyesine ulaştığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise yaptığı açıklamada; hem ikili ilişkiler, hem de  bölgesel sorunlarla ilgili aralarında bir görüşme trafiği olacağı, 13 tane anlaşma imzalanacağı, Geleceği yönelik bir adımı attıklarını, Ticaret hacminde yüzde 15'lik artış söz konusu olduğu, ticarette hedefin 100 milyar dolar olduğu, Bir diğer önemli adımın da, şu anda bölgedeki terör eylemlerine karşı atılan adımlar, Suriye'de atılan adımlar, atılacak adımların önem arzettiği, ayrıca bugünkü üst düzey stratejik konsey toplantısının da  büyük önem arz ettiğini belirtti.

İsrail’in başkenti Tel Aviv’de Netanyahu’ya tepkiler büyüyor İsrail’in başkenti Tel Aviv’de Netanyahu’ya tepkiler büyüyor

İki lider arasında yapılacak görüşme sonrası 8. Üst Düzey İşbirliği Konseyi toplantısı gerçekleştirilecek.

Haber: Murat ASLAN