Dünyanın en seçkin turizm fuarları arasında yer alan ‘Berlin Uluslararası Turizm Fuarı’na (ITB) Bursa damga vurdu.

Dünyanın en seçkin turizm fuarları arasında yer alan ‘Berlin Uluslararası Turizm Fuarı'na (ITB) Bursa kenti, damgasını vurdu.

Bursa PERDER’de Haşim KILIÇ yeniden Başkan Bursa PERDER’de Haşim KILIÇ yeniden Başkan

‘ITB Berlin 2019 Fuarı resmi açılışı, Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmaier tarafından gerçekleştirildi. Törende Altmaier'in ve bu yıl ITB'nin ortak ülkesi Malezya'nın Kültür Bakanı olan Datuk Mohamaddin bin Ketapi de hazır bulundu. 6-10 Mart tarihlerinde tertiplenen ITB'de, Türkiye'nin de içinde bulunduğu 181 ülkeden toplam 10 bin katılımcı yer aldı. Turizm fuarına ülkemizden 100'ün üzerinde otel, tur operatörü, seyahat acentesi ve turizm sektöründe faaliyet gösteren kurum, dernek ve kuruluş katılım gösterdi.

“Bursa standı, sergilediği eserlerle göz doldurdu.”

Tam adı ‘ITB Berlin 2019 Turizm Fuarı olan organizasyona, Bursa Büyükşehir Belediyesi de hazırladığı stantla katıldı. Söz konusu stantta; termal, ecdat mirası bazı eserler, kentin kültürel mirası olan Bursa ipeği ve başka pek çok değer, katılımcılara sergilendi. Kentin 17 ilçesine ait olan bu güzellikler, 5 gün süresince fuarda tanıtılmaya devam etti. Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği tarafından açılan stantta, Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Turizm ve Tanıtma Şube Müdürü Ercüment Yılmaz, kentin miraslarını stant ziyaretçilerine aktardı. İngilizce, Almanca ve birçok farklı yabancı dillerde Bursa için hazırlanan yayınlar, turizmcilerin ilgisiyle karşılandı. Fuarda göz doldurarak sergilenen eserler ve Bursa'nın kültürel değeri Bursa ipeği ile İznik çinileri de fuar ziyaretçileri tarafından yoğun ilgi gördü.

“Göbeklitepe tanıtımına özel çalışma”

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca hazırlanan Türkiye standında, dünyanın kayıtlı en eski tapınak merkezi olarak kabul gören Şanlıurfa yakınındaki Göbeklitepe'nin tanıtımına ağırlık verildi. 2019 senesi, Türkiye'de Göbeklitepe Yılı olarak ilan edilmişti. Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre stantta, Türkiye'nin deniz ve güneşinin yanında, son yıllarda giderek artış gösteren golf merkezlerinin, mavi yolculuğun, termal sağlık turizminin ve bisiklet gibi doğa sporu olanaklarının da tanıtımı hedefleniyor. Türkiye standının açılışı, Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla gerçekleştirildi.

27265_mtvjodhjog_3.jpg

Kaynak: İHA