"Az sayıda" hastanın randevuları tekrardan düzenlendiğini doğruladı acil tedavi gerektiren hiçbir hastanın tedavisinin de ertelenmeyeceğini söyledi.

"Acil olmayan hasta taşıma sağlayıcımız tarafından hastanelerimize getirilecek hastalar için önümüzdeki birkaç gün içinde az sayıda ayakta tedavi randevusu düzenleyerek, mümkün olan yerlerde sanal randevular sunuyoruz."

Acilen bir çözüme ihtiyaç var

Jo's Cervical Cancer Trust kuruluşu yöneticisi Samantha Dixon da sorunun ciddi boyutta, endişe verici olduğunu söyleyerek konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu durum ülke genelinde Ulusal Sağlık Sistemi personeline ek olarak, kanser hastaları ve aileleri üzerinde zor bir zamanda ekstra stres yaratıyor. 

Kovid-19 nedeniyle kanser hizmetlerinde mevcut gecikme yüksek ve ek gecikmelerin eklemesini göze alamayız. Hastaların ertelenmiş test ve tedavi beklentisiyle uğraşmak zorunda kalmaması için acilen bir çözüme ihtiyaç var. Zor bir yılda, ihtiyaç duydukları son şey bu."

Bazı sağlık çalışanları işine gidemedi

İngiltere'nin doğusundaki Bedfordshire bölgesindeki bazı hastane danışmanların da yakınlarındaki benzin istasyonlarında akaryakıtın bittiği gerekçesiyle işe gidemedi.

Ülkede sağlık ya da eğitim gibi temel hizmetlerde görevli çalışanlara benzin istasyonlarında öncelik verilmesi çağrısında bulunuldu.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson akaryakıt krizi ortasında kilit görevdeki çalışanlara öncelik verilmeyeceğini açıkladı.

Sağlık çalışanları yakıt alımında kendilerine öncelikli erişim verilmedikçe hasta bakımının tehlikeye gireceği konusunda hükümeti uyardı.

Gazze'deki İsrail Saldırısında 107 Filistinli Öldü Gazze'deki İsrail Saldırısında 107 Filistinli Öldü

İngiltere Kraliyet Hemşirelik Koleji Direktörü Patricia Marquis, bazı hemşirelerin iş verenlerine benzin istasyonlarındaki uzun kuyruklar ve boş pompalar nedeniyle bu hafta işe gidemeyeceklerini söylediler.

Yakıt tedarik sorununun NHS'yi etkilemeye başladığında, krizin özellikle hemşireler için endişe verici olduğunu, işe giden ya da hastalarını evlerinde ziyaret eden hemşirelerin genellikle uzun mesafeler kat etmeleri gerektiğini bildirdi.

Nakliye aracı sürücüsü eksikliği yaşanıyor

İngiltere'de tır ve kamyon şoförü eksikliğinden kaynaklanan tedarik sorunları kısa zamanda süpermarketlerde rafların boş kalmasına, akaryakıt istasyonlarının kapanmasına neden oldu.

Uzmanlar, ülkenin Avrupa Birliği'nden çıkışıyla birlikte, nitelikli çalışanların ülkelerine dönme yönünde bir eğilim gösterdiğini belirtiyor.

Ulusal İstatistik Ofisi verilerine göre, İngiltere'de 2020 yılının başında 37 bin olan AB vatandaşı tır ve kamyon şoförü aktif olarak hizmet verirken, bu sayı şu anda 24 bin 350'e gerilemiş durumda.

Uzmanlar, ülkede nakliye şoförlerinin toplam sayısı halihazırda ihtiyaç duyulan 100 bin altında olduğunu belirtiyor.