Ticaret Bakanlığı tarafından getirilen yasak kapsamında Kuzey Kıbrıs ve Ukrayna üstünden Türkiye'ye getirilen ısıtmalı tütün ürünlerini yolcular yanında getiremeyecek.

Söz konusu bu yeni nesil sigara tütünü yakarak değil de, bir cihaz vasıtasıyla 350 dereceye kadar ısıtarak içilebilen bir sigara. Bu sigaranın en önemli özelliği ise duman çıkarmadan içilebiliyor olması. Bu cihazlarla ilgili herhangi bir yasal düzenleme bulunmamakla birlikte, yurtdışından uçakla gelen yolcular tarafından beraberlerinde getiriliyor.

Konuyla ilgili Ticaret Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı arasında gerçekleşen değerlendirmede, Tarım ve Orman Bakanlığı Tütün ve Alkol Daire Başkanlığı tarafından ürünle ilgili, "Bu ürün şimdiye kadar bilinen ve mevzuatta tanımlı olan tütün mamülleri kategorisine benzer bir ürün olmadığı, ürünün yeni nesil sigara olarak değil yeni tütün mamülü olarak değerlendirilebileceği belirtildi.

Soğuk Havada Deri Sağlığına Dikkat: Uzmanlar Bol Su İçmeyi Öneriyor Soğuk Havada Deri Sağlığına Dikkat: Uzmanlar Bol Su İçmeyi Öneriyor

Sonuç olarak bu ürünün yurtdışından yolcu beraberinde getirilmesinin yasaklanmasına karar verildi. Verilen talimata göre bu ürünü yanında getirenler yurda sokamayacak, yanında bu ürünü getirenlere gümrük tarafından işlem uygulanacak.

Haber: Murat ASLAN