Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Rama'yı kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu için bulunduğu New York'taki Türkevi'nde Arnavutluk Başbakanı Edi Rama’yı kabul etti. Görüşmede, Türkiye ile Arnavutluk arasındaki ikili ilişkiler, bölgesel ve küresel meseleler masaya yatırıldı.

Elbrus Dağı’nda Bursa’dan Dr. Kazım Güler Hayatını Kaybetti
Elbrus Dağı’nda Bursa’dan Dr. Kazım Güler Hayatını Kaybetti
İçeriği Görüntüle

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke arasındaki ikili ilişkilerin her alanda daha da geliştirilmesi için çaba sarf edilmeye devam edileceğini vurguladı. Ayrıca, İsrail’in Gazze ve Filistin topraklarında gerçekleştirdiği katliamların hem bölgesel hem de küresel barışa zarar verdiğine dikkat çekti.

Erdoğan, insan hakları ve uluslararası hukuk ihlallerine bir dur denilmesi gerektiğini ifade ederek, dünya devletlerinin barış odaklı bir şekilde hareket etmesi durumunda İsrail’in durmak zorunda kalacağını söyledi.

Editör: Yüksel Aslan