Çin'de 23 yaşındaki bir genç, el ve ayaklarındaki uyuşukluğun arttığını hissedince doktorda soluğu aldı. İsmi Chen olarak açıklanan genç hastanede 17 yıldır beyninde canlı bir kurtçukla yaşadığı ve kurtçuğun beynini yemeye başladığını öğrendi.

Hakan Fidan, Münih güvenlik konferansı için Almanya'da Hakan Fidan, Münih güvenlik konferansı için Almanya'da

Doktorlar kendisine tam pişirilmemiş kurbağa ve yılan yediği için vücudunda enfeksiyon olduğunu, enfeksiyon kaynaklı bu şikayetlerin ortaya çıktığını söylediler.

Şikayetleri artan Chen, Jiangsu eyaletinde bulunan Wuchang Üniversite hastanesine gitti. Chen, doktorlara 17 yıldır el ve ayaklarında uyuşma olduğunu ve şiddetli baş ağrısı yaşadığını söyledi.

Doktorlar tarafından beyin tomografisi çekilen Chen'in beyninde 13 santimlik kurtçuk olduğu ve 17 yıldır kurtçuğun uyuşma şikayetlerine sebep olduğunu söylediler. Daha sonra kurtçuk ameliyatla alındı

Ameliyatı yapan doktorlar, kurtçuğun kirli su veya iyi pişirilmemiş yılan ve kurbağa gibi hayvan etinden kaynaklandığını söylediler.

Kurtçuğun insan vücuduna girdiği sırada enfeksiyona sebep olduğunu söyleyen doktorlar, kurtçuğun beyni yavaş yavaş yemeye başladığını bu yüzden uyuşma ve baş ağrısı şikayetlerin ortaya çıktığını söyledi.