Stat: Bursa Büyükşehir Belediye

Hakemler: Koray Gençerler, Selahattin Altay, Gökhan Memişoğlu

Bursaspor-Diyarbekirspor Maçı Güvenlik Nedeniyle İleri Tarihe Alındı Bursaspor-Diyarbekirspor Maçı Güvenlik Nedeniyle İleri Tarihe Alındı

Bursaspor: Canberk Yurdakul (Dk. 46 Talha Yakın), Taha Altıkardeş, Furkan Emre Ünver, Aykut Akgün, Onur Atasayar (Dk. 78 İsmail Can Çavuşluk), Ozan İsmail Koç (Dk. 46 Çağatay Yılmaz), Emirhan Aydoğan, Burak Altıparmak, Burak Kapacak, Eren Güler (Dk. 46 Batuhan Kör), Tuğbey Akgün (Dk. 74 Vefa Temel)

tff-1-lig-bursaspor-0-ankara-keciorengucu-3.jpg

Ankara Keçiörengücü: Metin Uçar (Dk. 63 Muhammed Birkan Tetik), Ogün Bayrak (Dk. 55 Haşim Arda Sarman), Mehmet Tayfun Dingil, Fatih Selimhan Solmaz, Soner Gönül (Dk. 55 Muharrem Cinan), Süleyman Olgun, Cem Ekinci, Uğur Utlu (Dk. 63 Bilal Budak), Burak Aydın, Barış Alper Yılmaz (Dk. 26 Melik Derin), Eze

Goller: Dk. 33 Soner Gönül, Dk. 45 Melik Derin, Dk. 85 Bilal Budak (Ankara Keçiörengücü)

Sarı kartlar: Dk. 29 Ozan İsmail Koç (Bursaspor), Dk. 77 Mehmet Tayfun Dingil (Ankara Keçiörengücü)

tff-1-lig-bursaspor-ankara-keciorengucune-3-0-yenildi.jpg

TFF 1. Lig'de 2020-2021 sezonunun 34'üncü ve son hafta mücadelesinde Ankara Keçiörengücü'ne 3-0 mağlup olan Bursaspor'un teknik direktörü Mustafa Er, basit hatalarla yenilen gollerin oyuncularını maçtan düşürdüğünü ve mağlup olduklarını söyledi.

Er, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, skordan dolayı üzgün olduklarını dile getirdi.

Son maça kazanmak için çıktıklarını ama basit ve bireysel hatalardan gol yediklerini belirten Er, "Oyunun kontrolünü elimizde tutuk ama ilk yarının sonunda gelen gol oyuncuların direncini düşürdü. İkinci yarı geri dönmeye çalıştık ama bunda başarılı olamadık." dedi.

tff-1-lig-bursaspor-001.jpg

Tüm kulüpler için salgından dolayı zor bir sezon olduğunu aktaran Mustafa Er, şunları kaydetti:

"Elimizden geleni yapmaya çalıştık. Sezonun başlamasına 10-12 günlük süre vardı, takım Kovid-19 vakalarından dolayı kampa gidemedi, bir tane hazırlık maçı oynayabildik. İkinci yarıya girerken de çok iyi bir hava yakalamıştık fakat Kovid-19 vakaları oldu, o 5 haftalık süreçte sadece bir puan alabildik. Bu sene profesyonel ligde ilk kez oynayan oyuncumuz var, altyapımızdan çok değerli oyuncular çıktı. Kulübün marka değerini çıkarma açısından önemliydi. Sıkıntılarımız vardı fakat bunu başardık, oyuncularımız sadece Türkiye'den değil Avrupa kulüplerinin de radarına girdi. Bursaspor'un etrafında şehri toplayabilmek için çok uğraştık, pandemiden dolayı yeteri kadar başarılı olamadık. Sezonun genelinde başarılı olduğumuzu söyleyebiliriz. Play-off yapabilirdik fakat genel itibarıyla başarılı görüntü çizdik."

bursaspor-0-ankara-keciorengucu-3.jpg

Hamdi Yılmaz: "İyi bir oyun ve iyi bir galibiyet ile sezonu kapattık"

Ankara Keçiörengücü Teknik Sorumlusu Hamdi Yılmaz ise maçı arzu ettiklerini gibi sonuçlandırdıklarını söyledi.

Play-off için istekli olduklarını ama bunu başaramadıklarını anlatan Yılmaz, "Altınordu da galip geldikten sonra play-off dışında kaldık. Play-off'a kalan takımlara başarılar diliyorum. Bugün iyi bir oyun ve iyi bir galibiyet ile sezonu kapattık. İyi bir sezon geçirdik, iyi maçlar oynadık. İnşallah bundan sonraki sezonları, daha rahat daha iyi bir şekilde geçirip bir üst ligi hedefleriz." değerlendirmesinde bulundu.