Bursaspor ile Galatasaray, Süper Lig'deki 100'üncü randevularına yarın çıkacak.Bursaspor karşısında Galatasaray daha önce oynanan 99 maçın 51 tanesini kazandı.

Bursaspor, Spor Toto Süper Lig'de en kritik maçlardan birisi olan Sarı kırmızılı ekiple karşılaşacak. Bursaspor şampiyonluk iddiasını sürdüren Galatasaray'ı evinde ağırlayacak. Ligin 26. haftasına girilirken içinde bulunduğu ateş hattından çıkma mücadelesi verecek. Bursaspor kazanmak zorunda. 26. haftaya girerken iki takımın puan durumu ise şu şekilde; Bursaspor 28 puandayken, şampiyonluk yarışını sürdüren Galatasaray 49 puanda.

Bursa' da oynanacak maç saat 19.00'da başlayacak. Maçın hakemi ise Suat Arslanboğa. Suat Arslanboğa'nın yardımcıları ise Serkan Ok ve İsmail Şencan. Kritik maçın dördüncü hakemi ise Serkan Tokat.

Karacabey Belediyespor, Ankaraspor'u 4-1 Yenerek Galip Geldi Karacabey Belediyespor, Ankaraspor'u 4-1 Yenerek Galip Geldi

Bugüne kadar oynanan maçlar analiz edildiğinde Galatasaray'ın ağır üstünlüğü bulunuyor.

Ligdeki 100. karşılaşmaya çıkacak olan iki takımın galibiyet sayılarına bakıldığında şimdiye kadar oynanan 99 maçın 51'ini Galatasaray kazanırken, Yeşil beyazlı takımın galibiyet sayısı 22. İki takım arasında oynanan 26 maçta ise beraberlikle sonuçlandı.

Süper Ligin ilk devresinde iki takım arasında beraberlikle sonuçlandı. Bu maçta Bursaspor, Aytaç Kara'nın golüyle öne geçerken, Galatasaray'dan Eren Derdiyok skoru dengeleyen golü attı.

Galatasaray karşısında Bursaspor son 13 maçtır kazanamıyor. Bu maçlardan 8'ini sarı kırmızılı takım kazanırken 5 maç ise beraberlikle sonuçlandı.

Ligin 26. haftasın'da iki takımında eksikleri bulunuyor. Bursaspor'da sakatlıkları süren Tunay Torun ve Barış Yardımcı oynayamayacak. Galatasaray'da ise Nagamato, sakatlığı nedeniyle oynayamayacak.

Kaynak: DHA