Karacabey’de Yaralar Fidanlarla Sarılıyor
Karacabey’de Yaralar Fidanlarla Sarılıyor
İçeriği Görüntüle

Hasar gören ve beşik gibi sallanan köprü yıkılıyor

Bursa’nın Karacabey ilçesine bağlı Harmanlı Mahallesi’nde uzun süredir tedirginlik yaratan Harmanlı Köprüsü için kritik karar alındı. Zamanla oluşan yapısal hasar nedeniyle her araç geçişinde sallanan köprü, mahalle sakinlerinin günlük yaşamında büyük bir risk unsuru haline gelmişti.

UKOME’den Resmi Kapatma Kararı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, UKOME’nin 26 Aralık 2025 tarihli ve 279 sayılı kararıyla Harmanlı Köprüsü’nün 17 Ocak 2026 itibarıyla yaya ve araç trafiğine kapatılmasının uygun görüldüğü bildirildi. Açıklamada, kapatma süresince sürücülerin ve yayaların trafik işaretlerine uyması ve belirlenen alternatif güzergâhları kullanması istendi.

Muhtardan “Olası Facianın Önüne Geçildi” Açıklaması

Harmanlı Köyü Muhtarı Hüseyin Özdemir, köprünün daha önce de hasar gördüğünü hatırlatarak, “Birkaç yıl önce köprüde çökme oluşmuştu. Her geçişte sallanıyordu. Olası bir kazanın yaşanmaması için kapatma kararı alındı. Köyümüze giriş çıkışlar artık diğer güzergâhtan sağlanacak. Büyükşehir Belediyesi köprünün yeniden yapılacağı sözünü verdi” dedi.

Yeni Köprü İçin Bekleyiş Başladı

Köprünün kapatılmasıyla birlikte bölge halkı rahat bir nefes alırken, gözler şimdi yeni köprü projesine çevrildi. Yetkililerin kısa sürede yapım sürecine başlaması bekleniyor.

Muhabir: Ravza Aslan