İyi Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı: Melih Aydın İyi Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı: Melih Aydın

Bursa’da şehit ailesine ziyarette bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ziyaret dönüşünde önüne geçen vatandaşın “teröre destek veriyorsun” tepkisiyle karşılaştı.

Geçtiğimiz gün, Bursa’da yaşayan bir şehit ailesine ziyarette bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir vatandaş tarafından teröre destek vermekle suçlandı. Vatandaşı sakinleştirmeye çalışan Kılıçdaroğlu; “Teröre destek veren herkesin Allah belasını versin.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bursa'nın İvazpaşa Mahallesi'nde yaşayan şehit ailesini ziyarete gitti. 2016 senesinde Mardin'de şehit olan Sinan Yaylı'nın ailesine konuk olan Kılıçdaroğlu, şehit babası Ahmet ve annesi Hacer Yaylı ile beraber kahvaltı yaptı.

“Vatandaştan ‘teröre destek veriyorsunuz’ tepkisi”

2016 senesinde Mardin'de şehit olan Sinan Yaylı'nın anne ve babasına konuk olan ve aileyle kahvaltı eden Kemal Kılıçdaroğlu, sohbetin ardından evden ayrıldı. Yolda ilerlerken kahvedeki kalabalığı fark eden siyasetçi, vatandaşlarla çay içmek üzere kahveye girdi. Kahvede bulunanlarla çay içip, gündemden konuşan CHP lideri, izin isteyerek kahveden ayrıldı.

Çıkışta önüne geçen bir vatandaş tarafından durdurulan muhalefet lideri, vatandaşın tepkisiyle karşılaştı. Bursalı adam; “Siz, HPD partisini destekleyerek, teröre destek vermiş oluyorsunuz” dedi. Tepkili vatandaşı sakinleştirmeye çabalayan Kılıçdaroğlu, “Katiyen teröre destek vermiyoruz” şeklinde karşılık verdi. Vatandaş da, “Bursa'da mevcut üyelerinizin içinde HDP'liler bulunuyor. Bu teröre destek vermektir.” dedi.

“Teröre destek veren herkesin Allah belasını versin.”

Kendisinin yolunu keserek, tepki gösteren vatandaşı sakinleştirmek isteyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; “Şunu gönül rahatlığıyla, net şekilde ifade edebilirim. Teröre destek veren herkesin Allah belasını versin. Bize bu iftiraları kim yapıyorsa, Allah onlarında da belasını versin. Bu söylediklerimin net bir biçimde algılanmasını istiyorum. Bunları partimin genel başkanı olarak dile getiriyorum. Her kim, terör örgütlerine herhangi bir destek sağlıyorsa Allah hepsinin belasını versin. Şunu unutmayın; bizler, Türkiye'nin geleceği için mücadele halinde olan bir partiyiz. Şimdiye kadar hep vatanımıza, bayrağımıza ve milletimize bağlı olduk. Söylediğiniz şeyin doğru olması söz konusu bile olamaz.” dedi.

Etrafta bulunan kalabalık tarafından meraklı gözlerle izlenen parti lideri, konuşmasını tamamladıktan sonra ayrıldı.

kilicdaroglu-bursa.jpg

Kaynak: İHA