Bursalı iki hayvansever olan Bekir Hamlakay ve Saadetin Aladağ, kış aylarında sokak hayvanlarının yiyecek ihtiyacını karşılayabilmek için, 7 senedir ekmek topluyor.

Bursa İnegöl’de yaşayan Bekir Hamlakay ve Saadetin Aladağ, 7 seneden beri kış aylarında sokak hayvanları için seferber oluyor. Bisikletleriyle dolaşarak, evlere asılan ekmekleri toplayan hayvanseverler, topladıkları yiyecekleri kırsal bölgede yaşayan sokak hayvanlarına dağıtıyor. Ekmek haricinde köpek maması, buğday, makarna ve sakatatta temin eden iyiliksever Bursalılar, vatandaşlar tarafından takdir ediliyor.

Kış aylarının gelmesiyle birlikte, zorlu koşullarda yaşam mücadelesi veren sokak hayvanlarına yardım eli uzatan 2 emekli arkadaş, Aralık ayının gelmesiyle birlikte bu senede ekmek toplamaya başladı. Bekir Hamlakay (70) ve arkadaşı Saadettin Aladağ (65), her kış mevsiminde düzenli olarak gerçekleştirdikleri seferberliği yaza kadar sürdürecekler.

“Kış soğuklarında çaresiz kalan sokak hayvanları için umut oluyorlar.”

7 seneden bu yana herkese örnek olması gereken bir davranış göstererek, sokak hayvanları için umut olan 2 emekli arkadaş, topladıkları yiyecekleri ilçenin belirledikleri bölgelerine bırakıyor. Hayvansever vatandaşlar; Hacıabat , Sultaniye, Güneykestane ve Bozcaarmut mevkilerinde hayvanların sayıca çok olmalarından dolayı besleme çalışmalarına yoğunluk gösteriyor. Topladıkları bayat ekmek, köpek maması, buğday, makarna ve sakatatları söz konusu bölgelere düzenli taşıyarak onlara umut olan Hamlakay ve Aladağ, toplama ve besleme işlemlerini Orman Müdürlüğünün tahsis etmiş olduğu araçla gerçekleştiriyor.

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş Göreve Başladı Bursa Valisi Mahmut Demirtaş Göreve Başladı

“Beşinci aracımız oldu.”

Konuyla ilgili açıklama yapan Bekir Hamlakaya (70); “Sokaklardan topladığımız atık durumdaki ekmekleri, belediyemizin bizim için gösterdiği bina içerisinde biriktiriyoruz. Her gün yeterli miktarda yiyeceği buradan alarak, Orman Müdürlüğünün bize tahsis etmiş olduğu araç vasıtasıyla sokak hayvanlarına dağıtıyoruz. Toplamda beş araca ulaştık. Mevkiin yüksek kesimlerinde kış aylarında yiyecek bulamayan sokak hayvanlarının yaşam mücadelesine el uzatma çabasındayız. 7 seneden beri arkadaşımla beraber, her kış mevsiminde devam ediyoruz. Bu hafta da toplamda 4 bölgeye yiyecek bıraktık. Oldukça huzurluyuz. İnsanlık için yapılması gereken davranışı gösteriyoruz.” Dedi.

2 hayvanseverin besleme çalışmaları, kış mevsiminin sona ermesine kadar devam edecek.

Kaynak: İHA