İnsani Yardım Derneği (İHH) İznik Temsilciliği, Suriye’de bulunan savaş mağdurlarına yardım gönderdi.

Bursa’nın İznik ilçesinden, anlamlı bir yardım eli uzatıldı.

"İnegöl Terkinler Çetesi" operasyonunda yakalanan 35 şüpheliden 16'sı tutuklandı "İnegöl Terkinler Çetesi" operasyonunda yakalanan 35 şüpheliden 16'sı tutuklandı

İnsani Yardım Derneği (İHH) İznik Temsilciliği, çoğunlukla İznik ve Osmaneli köylerinden topladıkları toplam 520 çuval unu taşıyan tırı, dualarla Ayasofya önünden uğurladı. Oldukça kalabalık bir toplulukla gönderilen yardım tırı, herkesi duygulandırdı. Uğurlamada İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Tekin, Müftü Üzeyir Yavaş, siyasiler, STK temsilcileri ve vatandaşlar hazır bulundu.

İnsani Yardım Derneği (İHH) İznik Temsilcisi Mahmut Can, yaptığı açıklamada; İznik'ten 4, Bursa'dan 719. tırı gönderdiklerini ifade ederken, “Derneğimiz, 26 senedir acil yardımlar, insanî yardımlar, eğitim, sağlık, insan hakları ihlalli bulunan yerlerde tespit ve kamuoyu oluşturma, yetim sponsorlukları, su kuyusu açmak, kurban organizasyonları düzenlemek, ramazan yardımları, meslek edindirme çalışmaları gibi ulusal ve uluslararası birçok projeyi aynı anda yürütüyor. Baktığımızda; Somali, Kosova, Doğu Türkistan, Yemen, Arakan, Filistin, Suriye, Gürcistan gibi 135 ülke ve bölge içinde çalışmalar düzenliyoruz.” Dedi.

“Yapılan insan hakları ihlallerini, kamuoyunun gündemine sunmaya devam edeceğiz.”

Yaptığı açıklamada, batılı ve emperyalist güçlerin insan hakları ihlallerine karşı ikiyüzlü davrandıklarının altını çizen İnsani Yardım Derneği (İHH) İznik Temsilcisi Mahmut Can; “Mısır’da gözler önünde, insan hakları ihlalleri ve idamlar yapıldı. Doğu Türkistan’da işkence ve asimilasyon politikaları yürütüldü. Yaşanan tüm bu acı tabloları kınıyoruz. Batılı ve emperyalist güçlerin, insan hakları ihlallerine karşı sergiledikleri ikiyüzlü tutumu, kamuoyunun gündemine taşımaya devam edeceğiz.

“İznik’te 1200 bağışçıya ulaşıldı.”

Toplanan yardımların ağırlıklı olarak İznik ve Osmaneli köylerinden geldiğini belirten İHH İznik Temsilcisi Mahmut Can, toplam 1200 kişinin yardım eli uzattığını söyledi.

Uğurlamaya katılan İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Tekin, Müftü Üzeyir Yavaş, siyasiler, STK temsilcileri ve vatandaşlar, yardım tırını dualar eşliğinde uğurladı. 520 çuvallık unla Ayasofya önünden kalkan tır, toplanan yardımı Suriye’de bulunan savaş mağduru insanlara götürecek.

Yardım eli uzatarak yaraları bir nebze sarmak isteyen vatandaşlar, konuyla ilgili ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini söyledi.

Kaynak: Bültenler