Bursa’da egzotik hayvan ticaretine darbe
Bursa Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü ile Bursa Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ortak operasyonda, Yıldırım ve Mudanya ilçelerinde yasa dışı şekilde bulundurulan egzotik türler ele geçirildi.
Yıldırım ilçesinde düzenlenen baskında, yaklaşık 3 metre uzunluğunda ve 10-11 yaşlarında bir adet yetişkin boa yılanı ile 7 adet Hognose (domuz burunlu) cinsi yavru yılan bulundu.
Mudanya ilçesinde ise 16 yetişkin ve 10 yavru African Gecko (Afrika Gekosu) türü kertenkele ile birlikte 6 adet yumurta ele geçirildi.
Toplamda 32 egzotik canlı, doğaya zarar vermemeleri ve uygun koşullarda yaşamalarını sağlamak amacıyla Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ne sevk edilmek üzere yediemin olarak teslim edildi.
Yasa dışı hayvan ticaretinin engellenmesi amacıyla gerçekleştirilen operasyon kapsamında, söz konusu şahıslara 472 bin TL para cezası uygulandı.
Bursa'da yapılan bu operasyon, doğa ve hayvan hakları konusunda duyarlılığın artmasına katkı sağlamayı hedefliyor.