Bursa'da spor şenliklerinde kardeşlik rüzgarı

Bursa, uluslararası spor organizasyonlarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde düzenlenen 2. Bursa Uluslararası Spor Festivali kapsamında gerçekleştirilen Kardeş Şehirler U16 Kızlar Basketbol Turnuvası, farklı ülkelerden genç sporcuları aynı potada buluşturdu.

Tribünlerde yükselen alkışlar, sahadaki mücadeleye eşlik ederken; dostluk, rekabet ve dayanışma duyguları parkede somutlaştı.

9 takım kıyasıya mücadele etti

Turnuvada Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Bosna Hersek, Ukrayna, Sırbistan, Belarus, Moldova, Bulgaristan ve Türkiye’yi temsilen Bursa Büyükşehir Belediyespor dahil olmak üzere toplam 9 takım mücadele etti.

İki gün boyunca süren karşılaşmalarda genç sporcular, hem yeteneklerini sergiledi hem de uluslararası deneyim kazandı. Parkede yaşanan çekişmeli anlar, izleyenlere adeta nefes kesen bir spor şöleni sundu.

Sevgi Yandık Davasında Aileden Adalet Çağrısı
Sevgi Yandık Davasında Aileden Adalet Çağrısı
İçeriği Görüntüle

Şampiyon Lefkoşa oldu

Final karşılaşmasının ardından şampiyonluk kupası, Lefkoşa ekibine gitti. Turnuva boyunca sergiledikleri performansla dikkat çeken takım, hem oyun disiplini hem de mücadele gücüyle zirveye ulaştı.

Sporseverlerin yoğun ilgi gösterdiği organizasyon, genç sporcuların uluslararası sahnede kendilerini göstermeleri açısından önemli bir fırsat sundu.

Ödüller coşkulu törenle verildi

Tofaş Spor Salonu’nda düzenlenen ödül töreni, turnuvanın en duygusal anlarına sahne oldu. Törene belediye yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Vekili adına konuşan Kevser Öztürk, sporun birleştirici gücüne vurgu yaparak gençlere yatırım yapmanın önemine dikkat çekti. Organizasyona katılan tüm takımları tebrik eden Öztürk, uluslararası kardeşlik bağlarının güçlenmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Ardından Yılmaz Ekinci ile birlikte sporculara madalya ve kupaları takdim edildi. Turnuva, toplu hatıra fotoğrafı ile sona ererken, Bursa bir kez daha sporun evrensel diline ev sahipliği yaptı.

A W708187 04

Muhabir: Ravza Aslan