Bursa'da küçük çocuğunu cebine koyduğu notla bir alışveriş merkezine bırakarak kayıplara karışan anneyle ilgili açılan davada 3 yıl hapis talep edildi.

Bursa'da bir alışveriş merkezinde cebinde bir notla bulunan 4 yaşındaki çocuğun annesi cebine koyduğu 'Çok zor durumdayım, çocuğuma bakacak durumum yok. Tek çarem buydu. Bir başıma bu kadar yapabildim' yazılı notla bırakıp kayıplara karışmıştı. Alışveriş merkezinde güvenlik görevlileri tarafından fark edilen ve adının Hamza olduğu öğrenilen çocuk polis ekiplerine teslim edilmişti. Konuyla ilgili yapılan araştırma sonucu Gamze Nur E.'nin kimliği ve yeri tespit edilerek genç kadın gözaltına alınmıştı.
 

Sigara Paketlerinde Yeni Düzenlemeler Sigara Paketlerinde Yeni Düzenlemeler

Gamze Nur E. savcılıkta verdiği ifade sonrası serbest bırakılmıştı. Genç kadın hakkında iddianame hazırlandı. Hazırlanan iddianamede, Gamze Nur E. babası cezaevinde olan çocuğu yurda teslim edip, geri aldığı, bakamayacağını düşündüğünden tekrar yurda vermek istediği fakat bu sürecin uzun olacağı düşüncesiyle, çaresizlik içinde terk etme eylemini gerçekleştirdiği belirtildi. Küçük Hamza'nın cebine kendi el yazısıyla yazdığı notu koyan annenin, çocuğun yurda verileceğini bildiği belirtilen iddianamede pişman olduğu sözleri de aktarıldı.
 

Küçük çocuğun cebinden çıkan "Çok zor durumdayım, kimsem yok, ona bakamıyorum, tek çarem buydu. Bir başıma yapabildim. Kendime bakamıyorum. Onu da perişan etmek istemiyorum. Nasıl insan bu demeyin. Allah kimseyi çaresiz bırakmasın, İyiliği için mecburdum, Allah onu korusun. Hayat gülerse bir gün bende çocuğuma kavuşurum" notta iddianamede yer aldı. Gamze Nur E. hakkında, 'Aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüğü ihlal' ve 'Terk etme' suçlarından dolayı 3 yıla kadar hapis cezası istendi. Anne, gelecek ay hakim karşısına çıkacak.

Haber: Murat ASLAN