Mahkeme tarafından akıl sağlığı raporu istenen ve rapor sonrasında akli dengesi yerinde olduğu tespit edilen Ramazan Tuna hakkında savcı kararını açıkladı. Ağabeyinin ölümüne neden olan katil zanlısı hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

Olay Günü Neler Yaşanmıştı?

Mudanya ilçesinde İpar Caddesi'nde olay gerçekleşmişti. 2017 yılında cadde üzerinde yoldan geçenler, Kenan Tuna'yı kanlar içinde bulmuştu.

5. Mudanya Kitap Fuarı açıldı 5. Mudanya Kitap Fuarı açıldı

Vatandaşların yaptığı ihbar sonrasında olay yerine sevk edilen ambulansla birlikte Bursa Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Kenan Tuna kan kaybı nedeniyle hayatını kaybetmişti.

Yakın zamanda olayla ilgili çalışma başlatan polis ekipleri Kenan Tuna'nın katilinin Ramazan Tuna’nın olduğunu belirledi.

Ramazan Tuna polis ekipleri tarafından yapılan operasyonla evinde gözaltına alındı. Daha sonraise katil zanlısı tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

Yaptıklarımdan Pişmanım

Gerçekleştirdiği suç nedeniyle Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Ramazan Tuna hakkında detaylar belli oldu.

Kanuna göre 'üstsoydan akrabayı öldürmek' suçu nedeniyle müebbet hapis cezası talebiyle dava açılan katil zanlısı Ramazan Tuna savcılıkta verdiği ifadesinde, “Olay günü şahsıma yönelik olarak cinsel içerikli sözler sarf etmeye başladı. O sözlerden sonra kendimi kaybettim.

Olay sonrası büyük bir şok içerisine girmiştim. Sarf ettiği sözler sonrasında ağabeyimi öldürüp öldürmek istemediğimi bile tam olarak hatırlamıyorum.

Ağabeyim ölmeyi hak etmiyordu. Yapmış olduğu hakaretlerin etkisiylebıçağı sallamaya başladım. Yaptığım şeylerden pişmanım. Yaptığım bazı eylemleri sonradan hatırlayınca kendime kızıyorum.’’ Şeklinde savunma gerçekleştirdi.

Serbest Bırakılmayı Talep Ediyorum

Sanık Ramazan Tuna'nın için talep edilen akıl raporu da açıklandı. İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan gelen ‘akıl sağlığı yerindedir’ raporu üzerinden hareket eden Cumhuriyet Savcısı, katil zanlısı hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını da talep etmiş oldu. Akıl raporusonrasında Ramazan Tuna, bedensel rahatsızlığının bulunduğunu ve serbest bırakılmasını talep etti. Sanık avukatının dava sırasında süre istemesi sonrasında mahkeme heyeti duruşmayı karara bağlamak üzere ileri bir tarihe erteledi.