Bursa'nın ciğerleri yanıyor

Bursa, akşam saatlerinde iki ayrı orman yangınıyla büyük bir sınav veriyor.

Orhaneli ilçesinde başlayan yangın henüz kontrol altına alınamamışken, bu kez Gürsu ilçesine bağlı Dışkaya mevkiindeki Ağlaşan Mahallesi civarında ikinci bir orman yangını daha çıktı.

Şiddetli lodosun etkisiyle hızla büyüyen alevler, Ağlaşan Mahallesi’ndeki yerleşim yerlerine kadar ulaştı.

Mahalle sakinlerinin cep telefonlarıyla kayda aldığı ve sosyal medyada paylaştığı görüntülerde, alevlerin evlere kadar yaklaştığı net bir şekilde görüldü.

Yangınların oluşturduğu yoğun siyah duman bulutları, Bursa semalarını kaplarken Marmara Denizi kıyılarından dahi görülebilecek kadar etkili oldu.

Her iki bölgede de ekipler zamanla yarışıyor. Ağlaşan Mahallesi ile Dışkaya arasında kalan ormanlık alanda alevlere karşı havadan da müdahale başlatıldı.

Yangın söndürme helikopteri ve uçağı bölgeye yönlendirilirken, çok sayıda orman işçisi, itfaiye ve destek ekibi karadan yoğun bir mücadele yürütüyor.

Başkan Işık: Teşekkür ettim, kısa süre sonra vefat ettiler
Başkan Işık: Teşekkür ettim, kısa süre sonra vefat ettiler
İçeriği Görüntüle

Vatandaşların güvenliği için bazı bölgelerde önlem amaçlı tahliye hazırlıkları yapılırken, yetkililer rüzgarın yönüne ve şiddetine göre yangının ilerleyebileceği alanlara karşı tedbirlerini artırıyor.

Yangınların çıkış nedeni henüz bilinmezken, Bursa Valiliği ve Orman Bölge Müdürlüğü gelişmeleri yakından takip ediyor.

Yetkililer, vatandaşlara yangın bölgelerinden uzak durmaları, sosyal medya üzerinden doğrulanmamış bilgileri yaymamaları ve resmi kaynakları takip etmeleri çağrısında bulundu.

Muhabir: Ravza Aslan