Bursa'nın fethinin 693'üncü sene-i devriyesi münasebetiyle bu sene 15'incisi düzenlenen Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri çerçevesinde "Fetih Yürüyüşü" yapıldı.

Düzenlenen etkinliğin resmi açılışı Tophane Meydanı'nda gerçekleşti. Bursa Mehter Takımı'nın gösterisiyle başlayan törende AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, bir konuşma yaptı. Özen konuşmasında, Bursa gibi tarihi olan, atalarından miras kalmış şehre sahip çıkmaya devam edeceklerini söyledi.

Bu tarz etkinliklerin uluslararası boyutta kutlanması gerektiğini söyleyen Özen, "Bursa'nın fethinin bütün dünyaya duyurulmasının önemli olduğunu, bizler nereye gittiysek barış götürmüş, huzur götürmüş bir ecdadın torunlarıyız ve bununla onur duyuyoruz." diye konuştu.

Etkinliğe katılan bir diğer kişi de Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'dı. Başkan Fetih Yürüyüşü'nün güçlü Türkiye için atılan emin adımlar olduğunu vurgulayarak, yaptığı konuşmada;

Gazze'deki İsrail Saldırısında 107 Filistinli Öldü Gazze'deki İsrail Saldırısında 107 Filistinli Öldü

"Bizim ecdadımız girdiği toprakları işgal etmez, fethederdi. İşgal ganimet içindi, bir yere hakim olmak içindi. Ancak bizim atalarımız hakim olmak için değil, adalet için, İslam'ı üstün kılmak için, insanları özgürleştirmek için fetihler yaptı. Bursa, bu kutlu yolculuğun en güzel örneğidir. Barışla, sabırla, kardeşlikle, can yakmadan ata toprağı olan Bursa'nın köklü tarihine, kültür tarihine sahip çıkmak hepimizin görevidir" dedi.

Osmangazi Kaymakamı Zafer Orhan ise düşüncelerini dile getirirken Osmanlı Devleti'nin daha iyi anlaşılmasıyla mirasının daha iyi yaşatabileceğini ifade etti.

Yapılan konuşmalar sonrası halk oyunları dernekleri, spor kulüpleri, hemşehri dernekleri, üretici birlikleri ve vatandaşların katılımıyla Fetih Yürüyüşü'ne başlandı.

Saltanat Kapı'da başlayan yürüyüş Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kardeş belediye başkanları ile "Diriliş Ertuğrul" dizisinin oyuncuları Nurettin Sönmez, Emre Üçtepe, Ayberk Pekcan, Ali Buhara Mete ve Oğuzhan Yarımay'ın katılımıyla renkli görüntülere sahne oldu. Fetih Yürüyüşüne katılan vatandaşlar sevilen dizinin oyuncularına yoğun ilgi gösterdi.

Fetih yürüyüşü Atatürk Caddesi'nden sonra İnönü Caddesi'nde devam ederek, Kamberler Parkı'nda sona erdi.

Fetih Şenlikleri etkinlikleri çerçevesinde yarın, Ulu Cami'de Osmangazi ve şehitler için dua edilecek.

bursada-fetih-yuruyusune-yogun-ilgi-2.jpg

Haber: Muhammed ASLAN