Yerli ve yabancı birçok sporcunun katıldığı yarışın başlangıcında, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar bulundu.

Yarı Maratona katılan sporcular, Saltanat Kapı'dan başlayarak, Atatürk, Haşim İşcan, Altıparmak ve Çekirge caddelerinin peşinden Pınarbaşı Meydanı'nda sona erdi. 15 kilometrelik parkurda 15'i yabancı olmak üzere toplam bin 311 sporcu mücadele etti.

Koşuyu ilk üç sırada Kenyalı atletleri tamamlarken, yarışın erkekler kategorisinde Benard Sang 46.24'lük derecesiyle birinciliği elde ederken, Eric Kiptoo 46.25'le ikinci ve Hillary Kipchumba da 46.36'lık derecesiyle üçüncü geldi.

Koşunun Kadınlar kategorisinde ise Kenyalı atlet Delvine Relin Meringor 51.57'lik derecesiyle birinci, Etiyopyalı atlet Meskerem Seifu Amare 53.24'lük derecesiyle ikinci ve Kenyalı sporcu Daisy Jeptoo Kimeli 54.40'lık derecesiyle üçüncü oldu.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar tarafından maratonda dereceye giren sporculara madalya ve kupaları takdim edildi.

Bursaspor, Bucaspor 1928'e 2-0 Yenildi Bursaspor, Bucaspor 1928'e 2-0 Yenildi

Yine etkinlik çerçevesinde yapılan Tarihi Kent Halk Koşusu'na da Bursalılar büyük ilgi gösterdi. Koşuya 3 bin 700 kişinin katılırken, koşuda birbirinden renkli görüntüler ortaya çıktı.

Koşu sonunda gerçekleşen ödül törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yapılan etkinliğin Bursa adına çok önemli olduğuna vurgu yaparak, "Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar ve ekibini Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri'ni 15 yıldır başarıyla düzenledikleri için çok teşekkür ediyorum." dedi.

Uluslararası Tarihi Kent Koşusu Yarı Maratonu ve Halk Koşusu'nun her sene daha büyük bir coşkuyla düzenlemeye devam ettikleri Osmangazi Belediye Başkanı Dündar tarafından söylendi.

Her iki başkan da dereceye giren sporcular ve yarışlara katılan engelli vatandaşlara madalyalarını verdi.

Haber: Murat ASLAN