Bursa  merkezde yaşanan olayla ilgili elde edilen bilgiye göre, polis ekipleri seyir halinde olan bir motosikleti durdurmaya çalıştı. Ancak polis tarafından yapılan dur ihtarına motosiklet sürücüsü uymayarak, ekiplerin üzerine motosikleti sürerek kaçmaya çalıştı.  Kaçmaya çalışan motosiklet sürücüsü sokak üzerinde bulunan otomobile çarptı ve yere düştü. Şüpheli belindeki tabancaya çalıştığı sırada, ekiplerin  müdahale etmesi sonucu tabancayı yere düşürdü. Şüphelinin tabancası yere düşünce cebinden çıkardığı tornavida ile polise saldırdı. 

Bu durum karşısında saldırgana müdahale eden polisler, çevrede bulunanlarında yardımıyla G.A. isimli saldırganı etkisiz hale getirdi. Yapılan ihbar üzerine olay yerine takviye polis sevk edilirken, saldırganı etkisiz hale getirmeye çalışan  polis memuru aldığı tornavida darbesiyle hafif şekilde yaralandı. 

Yaralanan polise olay yerine gelen sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaparken,  ekiplerce saldırgan G.A. gözaltına aldı. Saldırganın üzerini arayan ve motosikleti inceleyen polisler, G.A.'nın  bir çok dosyadan sabıkası olduğunu ve kullandığı  motosikletin de çalıntı olduğunu belirledi. Saldırganın cüzdanından da  farklı isimlere ait çok sayıda kredi kartı çıktı. Emniyet ekipler tarafından saldırganın üzerinden çıkan tabanca, tornavida ve kredi kartlarına inceleme amaçlı el konuldu.

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş Göreve Başladı Bursa Valisi Mahmut Demirtaş Göreve Başladı

Saldırgan ekipler tarafından sorgulanmak üzere emniyete götürülürken, olayda yaralanan polisin sağlık durumunun ise iyi olduğu belirtildi.

Haber: Murat ASLAN