Bursa Nilüfer’e bağlı Yaylacık Mahallesinde yaşanan olayla ilgili olarak elde edilen bilgiye göre, Mehmet Göktav isimli vatandaşa ait samanlıkta bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Meydana gelen yangın kısa sürede tüm samanlığı etkisi altına alarak, yanında bulunan ve 15 büyükbaş hayvanın içinde olduğu ahıra sıçradı.

Yangını gören mahalleli tarafından yapılan  ihbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi, sağlık ve polis ekipleri gönderildi. Yangına 10 itfaiye aracı ve 50 itfaiye eri müdahalede bulunurken, polis ekipleri de çevrede güvenlik önlemi aldı. Yangının sıçradığı ahırda bulunan hayvanları kurtarmak için tüm mahalleli seferber olurken, cami hoparlöründen yangına yardım etmeleri için vatandaşlara çağrıda bulunuldu.

Yanan ahıra itfaiye ekipleri bir taraftan müdahale ederken, diğer taraftan da hayvanların bulunduğu bölüme ulaşmak için yoğun bir çaba sergiledi. Yangın kontrol altına alınınca ekipler vatandaşların da yardımıyla hayvanları kurtarabilmek için seferber oldu. Yoğun bir çaba sonucu 10 büyükbaş hayvan kurtarılırken, 5 büyükbaş hayvan ise telef oldu. Yangın sonucu hayvanlarının telef olması üzerine sinir krizi geçiren sahiplerine olay yerinde hazır bulunan sağlık ekipleri müdahale etti.

5. Mudanya Kitap Fuarı açıldı 5. Mudanya Kitap Fuarı açıldı

Yangın sonucu büyük maddi hasar oluşurken, yangının çıkış nedeninin tespiti için ekipler inceleme başlattı.

Haber: Murat ASLAN