Büyük dönüşümde ilk anahtarlar teslim edildi

“Güçlenen Bursa” hedefiyle kentsel dönüşüm projelerine hız veren Bursa Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi ilçesi Akpınar Mahallesi’nde yürütülen 1050 Konutlar Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında ilk anahtar teslimlerini gerçekleştirdi.

Kreş havuzda fenalaşan minik Berra yaşamını yitirdi
Kreş havuzda fenalaşan minik Berra yaşamını yitirdi
İçeriği Görüntüle

Anahtar teslim törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve hak sahipleri katıldı. Başkan Bozbey, “Çocuklarımızın, gençlerimizin, annelerin, babaların güven içinde yaşayacağı Bursa’yı hep birlikte inşa edeceğiz” dedi.

Bozbey, sadece bina yenilemenin değil, sosyal ve kültürel ihtiyaçların da karşılanacağı güvenli yaşam alanları oluşturmayı hedeflediklerini vurguladı. “Yüksek katlı, ranta dayalı binalar yapmak kentsel dönüşüm değildir. Doğru dönüşüm, sosyal ihtiyaçların da karşılandığı güvenli ve dirençli bölgeler inşa etmektir” diye konuştu.

Proje kapsamında 290 konut inşa edilirken, bu konutların ileride yapılacak dönüşüm projelerinde hak sahiplerinin kullanımına sunulacağı belirtildi. Bozbey, çalışmaların Bursa’nın dört bir yanında devam edeceğini ve özellikle sıvılaşma riski bulunan bölgelerde yoğunlaştırıldığını ifade etti.

Dualarla gerçekleştirilen törende 42 daire ve 5 dükkanın anahtarları hak sahiplerine teslim edildi.

Muhabir: Ravza Aslan