Vakıfbank Bursa Zirvesi’nden Bursa ve Balıkesir’e 8 milyar destek yapılacağı açıklaması… İşte, Vakıfbank Genel Müdürü tarafından gelen açıklama.

‘‘Türkiye ekonomisinin en önemli kentlerinden olan Bursa, güç olmaya devam edecek’’

Vakıfbank Anadolu Zirveleri

Ramazan Öncesi Tavuk Eti Fiyatları 15 TL Yükseldi Ramazan Öncesi Tavuk Eti Fiyatları 15 TL Yükseldi

Vakıfbank tarafından düzenlenen 7. Anadolu Zirveleri Bursa’da düzenlendi. Komşu olan Balıkesir’den de çok sayıda konut geldi. Vakıfbank Bursa Zirvesi kapsamında Vakıfbank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu ve bankanın diğer üst düzey yöneticileri; Bursa Valisi Yakup Canpolat ve Bursa Sanayi Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Burkay tarafından ziyaret yapıldı. Bursa’nın ekonomik gelişimine katkı sağlamak açısından görüşmeler yapıldı.

Vakıfbank Genel Müdür Emin Özcan;

“Yedi kıtaya yayılan ihracat gücüyle dış ticaret fazlası veren, ürün çeşitliliği ve özellikle de sanayideki gücüyle kendi kendine yeten Bursa, ülkemizin göz bebeğidir. 2018’de Türkiye’nin toplam ihracatı yaklaşık 168 milyar dolar olarak gerçekleşirken Bursa, 11 milyar dolarlık ihracatıyla sıralamada ikinci sırada yer almıştır. Başta otomotiv olmak üzere sıkıntı yaşayan sektörlerimizi de göz önünde bulundurursak bu ihracat büyüklüğünün anlamını daha iyi görebiliriz. Nakdi ve gayri nakdi kredilerimizin yanı sıra reel ekonominin ihtiyaçlarına yönelik yenilikçi ürünlerimizle, bölgeye olan desteğimizi sürdürüyoruz.” Şeklinde konuştu.

‘‘Bugünden İtibaren Bursa ve Balıkesir illerimize destek 8 milyar TL’yi aştı’’

Bursa ve Balıkesir’e maddi destek kapsamında yapılan yardımlar da gündeme geldi. Vakıfbank Marmara Bölge Müdürlüğü’ne bağlı bulunan Bursa ve Balıkesir’de 42 şube ve 600 çalışanla hizmet veriliyor. Özcan açıklamasını; “Bugün itibarıyla Bursa ve Balıkesir illerimize nakdi ve gayrinakdi krediler aracılığıyla verdiğimiz destek 8 milyar TL’yi aşmıştır. Buna karşılık yine bu iki ilimizden topladığımız mevduat büyüklüğü 6 milyar TL’ye yaklaşmıştır. Bu da gösteriyor ki Vakıfbank olarak bu güzel şehirlerimizden topladığımız mevduatın çok üzerinde bir kredi kullandırılması gerçekleştiriyoruz. Bankamız ve bağlı ortaklıklarımızla Bursa ve Balıkesir’in yanındaki güç olmaya devam ediyoruz.’’

Bursa’nın Türkiye ekonomisine katkısı kapsamında yorumlar yapılmıştır. Zirve çok sayıda ekonomik konunun konuşulması ile son bulmuştur.

vakifbank-bursa-zirvesi’nden-bursa-ve-balikesir’e-8-milyar-destek-yapilacagi-aciklamasi….jpg

Kaynak: AA