Bursa İznik ilçesi, dünyanın en muhteşem 5 gün batımından biri olan Ekinoks dönemini, festival ile karşılayacak.

Dünyanın en iyi 5 gün batımından olan Ekinoks dönemi, Bursa’nın İznik ilçesinde festivalle karşılanacak.

İznik Kaymakamlığı ve İznik Belediyesi’nin ortak çalışma yürüterek hazırlığı sürdürülen İznik Ekinoks Festivali 21-24 Mart tarihleri arasında yapılacak. Çeşitli faaliyetlerin düzenleneceği festival, senede iki defa tekrar eden büyüleyici doğa olayında gerçekleşecek. Çevresi dağlarla çevrelenmiş olan İznik Gölü, festivale ev sahipliği yapacak. Gün batımı saati sıralarında İznik'in karşı kıyısındaki Karsak boğazı adı verilen bölgeden gölle buluşan güneş, muhteşem bir doğa olayı yaratıyor. Dünya da nadir göllerde yaşanan bu büyüleyici doğa olayında, güneş suya değdiği zaman, suyun içinde dağılmaya başlıyor.

“İznik Ekinoks Festivali, 21 Mart Perşembe günü start alacak.”
Bursa’nın İznik ilçesinde düzenlenecek olan İznik Ekinoks Festivali, 21 Mart Perşembe günü Unesco yolunda başlayacak. İznik semineriyle start alacak olan festival, tarihi Lefke Kapı'dan hareket edilecek kortej yürüyüşü ile devam edecek. Yürüyüş göl kenarına kadar sürdürülecek. Göl kenarında, şu an hazırlığı devam eden etkinlikler ile toplamda 4 gün, günbatımı saatlerinde fotoğraf severler, göl kıyısında güneşin batışını bekleyebilecek. Gün batımı hadisesi esnasında, göl içinde bulunan kayıklar da fotoğrafçıların çekeceği muhteşem görüntülerde, resim karelerine aktarılacak.

“Katılımcılarla köy kültürü izlenerek, özel anların karelere taşınması sağlanacak.”
 

İznik Ekinoks Festivali’nin ikinci günü, Foto Safari-İznik Antik Kent Turu ile devam edecek. Sonrasında, Lefke kapısında çini atölyesi yapılacak. Doğaseverlerin hayranlıkla baktığı bir coğrafyaya sahip olan İznik’te, festivalin üçüncü gününde katılımcılar Dikilitaş, İnikli evleri, Tacir kanyonunda doğa fotoğrafçılığı yapma olanağı bulabilecekler. Festivalin finalinde 24 Mart Pazar gününde, ilçenin Göllüce ve Müşküle mahallelerinde köy kültürü seyredilecek. Söz konusu mahallerde katılımcılar zeytinyağı sabunu yapımı, gölden balık çekimi benzeri anları fotoğraflayarak hoşça vakit geçirebilecekler. Festival süresince gün sonlarında katılımcı misafirler, sahil kenarında ateş etrafında müzik dinletisine katılacak.

Dünyanın en iyi 5 gün batımından olan Ekinoks döneminde gerçekleştirilecek Festival, haber alanlar tarafından merakla bekleniyor.

"İnegöl Terkinler Çetesi" operasyonunda yakalanan 35 şüpheliden 16'sı tutuklandı "İnegöl Terkinler Çetesi" operasyonunda yakalanan 35 şüpheliden 16'sı tutuklandı

Kaynak: Bültenler