Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL-GÖÇ), 38. Kuruluş yılını yoğun katılımın olduğu bir etkinlik ile kutladı.

Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği, kuruluşunun 38. Kuruluş yıl dönümünü akşam yemeğiyle kutladı. Merinos Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe; TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, AK Parti Bursa Milletvekilleri Zafer Işık, Ahmet Kılıç, Refik Özen, Emine Yavuz Gözgeç, Mustafa Esgin, CHP Bursa Milletvekilleri Yüksel Özkan ve Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Kırcaali Milletvekili Bayram Bayram, Burgaz Milletvekili Sevim Ali, önceki dönem bakanlarından Faruk Çelik, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, Kirkovo Belediye Başkanı Şinasi Süleyman, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, CHP Bursa İl Başkanı Turgut Özkan, Genç Parti Bursa İl Başkanı Tuncer Mutlu, İYİ Parti Genel Başkan Danışmanı İbrahim Alagöz, geçmiş dönem Milletvekili Sedat Kızılcıklı, geçmiş dönem Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, geçmiş dönem Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, geçmiş dönem Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Bulgaristan Ticari Ataşesi Lübomir Lübenov, Makedonya’dan Prof.Dr.Süleyman Baki, Bursaspor Başkanı Furkan Banaz, BAL-GÖÇ kurucu başkanlarından Zülkef Yeşilbahçe, geçmiş dönem BAL-GÖÇ genel başkanları Hasan Altınsoy ve Veli Öztürk, Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Genel Başkanı Sabri Mutlu, BGF Başkanı Abdürrrahim Nursoy, başta Balkan camiası olmak üzere kurulu bulunan STK ve yöre derneklerinin başkan ve temsilcileri ile BAL-GÖÇ üyeleri katıldı.

"ZALİM BİR MUAMELEYE MARUZ KALDIK"

Gecede konuşan BAL-GÖÇ Genel Başkanı Prof. Dr. Emin Balkan, ‘’Bizlere göçmen ve muhacir diyorlar. Ne derseniz deyin; Elhamdülillah Türk'üm dedik, demeye de devam ediyoruz. Balkanlarda o kadar göçe rağmen halen 10 milyon Türk ve akraba topluluğu yaşıyor. BAL-GÖÇ'ün kuruluşu özellikle yaşadıklarımıza dayanıyor. 1970'li yıllardan itibaren zalim bir muameleye maruz kaldık.

Gizli saklı gelen bilgilerle Bulgaristan'daki soydaşlarımıza yapılan bu hareketi dünyaya duyurmak için Mümin Gençoğlu önderliğinde 8 büyüğümüz BAL-GÖÇ'ü kurdular. 17 Ocak 1985 yılında BAL-GÖÇ resmi kuruluş tarihini aldı.

O günden itibaren yoğun bir biçimde kardeşlerimize yapılanları tanıttı. Artık BAL-GÖÇ, kamu yararına bir dernekti.’’ dedi.

"BURSA BALKANLARDAN YOĞUN GÖÇ ALAN BİR İLİMİZ"

Konuşmasına devam eden Balkan, ‘’BAL-GÖÇ olarak yeni bir yönetim kuruluyla göreve geldik. Bugün Bursa BAL-GÖÇ marka bir sivil toplum örgütüdür. Sorumluluklarımızı yerine getirmek için yoğun bir çalışma içerisindeyiz.

Zor bir seçim süreci yaşadık ancak kimseye kırgın değiliz. Sizler sayesinde çok güzel bir geceyi birlikte yaşıyoruz. Umarım bundan sonra da birlikte kucak kucağa, Bursa'da Balkan göçmenlerine yakışır bir şekilde yer alırız.

Belediye Kütüphaneleri Bölge Semineri Nilüfer'de Başladı Belediye Kütüphaneleri Bölge Semineri Nilüfer'de Başladı

Balkan göçmenlerinin sayısına ve tarihe baktığımız zaman Bursa Balkanlardan yoğun göç alan bir ilimizdir. Tüm Balkan ülkelerinden göç edenlere Bursa'nın katkısı oldu, Balkan göçmenlerinin de Bursa’ya.

Balkan göçmenleri kültürüne sahip çıkan, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı bir topluluktur; bizler bu özelliklerimizle çok başarılıyız. Balkanlarda azınlık olduktan sonra yan yana olmanın zor olduğu bir süreçten geçtik. ‘’ diye konuştu.

b2-1b1-1