Ordu Ünye’de yaşayan 5 çocuklu anne Havva Dolma, arkadaşlarının desteğiyle iş kadını oldu. Başarı öyküsüne imza atan kadın, çocuklarına hem annelik hem babalık yapıyor.

Ordu Ünye’de yaşan Havva Dolma, eşiyle boşandıktan sonra 5 çocuğunu büyütebilmek için çareler aramaya başladı. Arkadaşlarının önerisiyle dikiş kursuna başlayan kadın, Ünye Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi’nde dikiş kursuna yazılarak, burada terzilik öğrendi. Öncesinde herhangi bir el becerisi bulunmayan fedakâr anne, arkadaşlarının desteğiyle 3 makine alıp, terzilik yaptı.

Uzun süredir eşinden ayrı olduğunu dile getiren çalışkan kadın, bugünlere nasıl geldiğini anlatırken çektiği zorluluklardan bahsetti. Havva Dolma; “ Boşanalı uzun zaman oluyor. O zamanlar çocuklarımın yaşları küçüktü. Başkalarının yanında çalışarak, onlara bakabilmem oldukça güç oluyordu. Aldığım kısıtlı para, ancak mutfak masraflarımı karşılıyordu. Çocuklarımın büyümesiyle, giderlerimde çoğaldı. Çareler aramaya başladım. Sağ olsun arkadaşlarım, bu dönemimde bana destek oldular. Çevremdeki insanların desteğiyle, 3 makine aldım. Ünye Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi’nde dikiş kursuna yazılarak, eğitim gördüm. Sonrasında kendi işimi yapmaya başladım. 5 kız evladım var. Onların eğitim masraflarını bu dükkândan karşıladım. En büyük kızımı evlendirdim. “ dedi.

“O bize hem anne, hem baba oldu.”

Annesine duyduğu minnet ve sevgiyi anlatan Sibel Kaymak, yaşadıkları zorlu günleri anlattı. Konuyla ilgili konuşan genç kız; “Biz 5 kız kardeş olarak annemizin bizim için verdiği mücadelenin canlı şahidiyiz. Annem çok çalışarak bizi okuttu. En büyük ablam olan Simge’yi evlendirdi. Bunca senedir bize hem annelik, hem babalık yaptı. Halk eğitimden kurs görüp, dükkân açtı. Tüm mücadelesini bizim için verdi. Bizde her zaman ona destek olacağız.” Dedi.

“Havva Dolma, boşanan kadınlara ‘pes etmeyin’ çağırısında bulundu.”

XRP'nin Geleceği Uzman Görüşleri ve Fiyat Tahminleri XRP'nin Geleceği Uzman Görüşleri ve Fiyat Tahminleri

Eşinden boşanarak, zayıf hisseden kadınlara kendini örnek gösteren iş kadını Havva Dolma, onlara asla pes etmemeleri gerektiği çağırısında bulunarak; “Hayat bazen bitti sandığımız yerden yeniden başlıyor. Asla pes etmeden mücadele verip, birçok şey başarılabilir. Bununla ilgili o kadar çok güzel örnek var ki. Lütfen boşanan kadınlar, kendilerine güvensinler.” Dedi.

Kaynak: İHA