Özel Haber / Muhammed ASLAN 2018 yılının son dönemi ile birlikte altın ve döviz fiyatlarında görülen gerileme yerini kısa sürede büyük yükselişe bıraktığı görülüyor.

Ülkemizde altın her zaman en güvenli liman olarak görülüyor.  Ve son dönemde yatay bir seyre geçen altın fiyatları döviz fiyatlarında görülen artış ile birlikte yerini oldukça hızlı bir yükselişe bıraktığı görülüyor. 2 Mart tarihinde 364 TL civarında olan ve oldukça yatay bir çizgide olan çeyrek altın fiyatları ise 400 TL bandında kadar yükseldiği görülüyor.

Vatandaşların en çok merak ettiği konuların başında ise altın fiyatlarındaki bu yükselişin daha ne kadar devam edeceği ve seçim sonrasında nasıl bir seyir izleyeceğidir. Çünkü yapılan bazı açıklamalarda altın fiyatlarında yükselişin seçim sonrasında da devam edeceği bu sebeple kısa vadede yatırımcıların bir düşüş beklememesi gerektiği şeklindedir.

Seçim Sonrası Süreç Bekleniyor

Daha birkaç gün öncesinde kadar piyasalar oldukça sabit bir durumdaydı. Herkes seçim sonuçlarının ve seçimlerden sonra ekonomik anlamda atılacak adımları beklerken ABD başkanı Trump tarafından yapılan açıklamalar ve sonrasında gerginleşen ortam ile birlikte dolar ve altın fiyatları hızla artarken Borsa İstanbul son dönemlerde görmediği büyüklükte bir düşüş yaşadığı görülüyor.

Vatandaşların önlerini göremedikleri ve şuan itibari ile bazı belirsizliklerin hakim olması ile birlikte yatırımlarının altından yana kullanması bekleniyor. Her zaman en güvenilir yatırım araçlarından biri olarak görülen altın son dönemde gösterdiği artış ile aynı zamanda en kazançlı yatırım araçlarından biri olarak görülmeye başlandı. Bu durum kimilerini mutlu ederken kimileri için oldukça endişe yaratıyor.

Gram Altında Direnç Noktası 260 TL Olarak Görülüyor

Altın fiyatlarındaki yüksek artış ise özellikle düğün sezonunun başlamasına az bir süre kala birçok kişiyi tedirgin ediyor. Çünkü yapılan değerlendirmeler eğer piyasa atılacak adımlardan memnu kalma ise gram altın fiyatının 270 TL test edebileceği bu test noktasının aşılması durumunda ise 300 TL’ye kadar yükselebileceği ön görülüyor. Uzmanların şuan itibari ile yatırımcılara tavsiyeleri seçime kadar beklenmesi ve hem seçim sonuçları hem de açıklanacak ekonomik tedbirlere göre bir yol izlenmesi öneriliyor.

Bursa PERDER’de Haşim KILIÇ yeniden Başkan Bursa PERDER’de Haşim KILIÇ yeniden Başkan