ABD Başkanı Trump'ın çelik vergisiyle hakkındaki son düzenlemesi Beyaz Saray tarafından yazılı bir açıklamayla bildirildi.

Söz konusu açıklamada, ABD tarafından Türkiye'den ithal edilen çelik ürünlerine uygulanan yüzde 50 oranındaki gümrük vergisi tekrar yüzde 25'e indirildiği belirtildi.

Türkiye'den daha önce ithal edilen çelik ürünlerine uygulanmakta olan yüzde 25'lik gümrük vergisinin niçin yüzde 50'ye çıkarıldığını aktaran Trump, önceki yıla göre yapılan karşılaştırmada Türkiye'den ithal edilen çelik ürünlerinde yüzde 48 azalma görüldüğü, toplam çelik ithalatında da yüzde 12'lik bir azalma olduğunu belirten Trump, bundan dolayı söz konusu verginin tekrar yüzde 25'e indirildiğini açıkladı.

ABD, 10 Ağustos'ta yapmış olduğu açıklamada, Türkiye'den yapılan çelik ithalatına uygulanan vergiyi yüzde 50'ye çıkarırken, alüminyuma uygulanan vergiyi de yüzde 20'ye yükseltmişti.

Yapılan bu açıklama sonrası Türkiye bu kararın Dünya Ticaret Örgütü kurallarına aykırı olduğunu belirterek, ABD hakkında DTÖ'ye şikayette bulunmuştu.

Bursa'da Yeni Yıl İle Birlikte Tüp Fiyatlarına Zam! Bursa'da Yeni Yıl İle Birlikte Tüp Fiyatlarına Zam!

Kaynak: Bültenler