Yenişehir'de gaziler günü coşkuyla kutlandı
Bursa’nın Yenişehir ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü, düzenlenen tören ve etkinliklerle coşkulu bir şekilde kutlandı. Program, Heykel Meydanı’ndaki resmi törenle başladı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Yenişehir Belediyesi Osmanlı Mehteri eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyen gaziler ve vatandaşlar, Sinanpaşa Külliyesi’ne kadar süren yürüyüşte duygusal anlar yaşadı.
Gaziler, burada Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel’in onurlarına düzenlediği kahvaltı programına katıldı.
Başkan Özel, yaptığı konuşmada 19 Eylül’ün önemine değinerek, “Bugün, her duvarında tarihimizin izlerini taşıyan bu müstesna mekânda, sizlerle bir arada olmaktan onur duyuyoruz. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Gazilik’ unvanının verildiği bu anlamlı günde, kahraman gazilerimizin Gaziler Günü’nü kutluyorum” dedi.
Gazilerin milletin yaşayan kahramanları olduğunun altını çizen Başkan Özel, “Sizlerin hayatını kolaylaştırmak, ihtiyaç duyduğunuz her an yanınızda olmak sadece devletimizin değil, hepimizin görevidir. Yenişehir Belediyesi olarak her zaman yanınızda olacağız” diye konuştu.
Etkinlikler kapsamında ilçe protokolü ve gaziler, Çanakkale Kahramanı ve Gazisi Müstecip Onbaşı’nın Orhaniye Mahallesi’ndeki kabrini ziyaret ederek dualar etti.
Program, Orhaniye İlkokulu’nda düzenlenen Gaziler Günü etkinlikleriyle devam etti.
Yenişehir’de düzenlenen törenler, milli şuurun yanı sıra birlik ve beraberlik ruhunu da en güçlü şekilde yansıtarak tamamlandı.