İstanbul’da köpeğin havlamasından rahatsız olan şahıs, cebinden silahını çıkararak zavallı hayvanı başından vurdu.

İstanbul Ataşehir’de meydana gelen olayda, bir kişi köpeğin havlaması gerekçesiyle, cebinden çıkardığı silahı ateşleyerek hayvanı yaraladı. Köpeğin başından ağır yaralandığını gören vatandaşlar, veteriner çağırarak yaralı hayvanın başında bekledi.

Olay, dün akşam saatleri 19:30 dolaylarında İstanbul Ataşehir Barbaros Mahallesi'nde gerçekleşti. Edinilen bilgilere göre; Mor Menekşe Sokağında yürümekte olan bir kişi, köpeğin havlama sesinden rahatsız oldu. Sinirlenen şahıs, cebinden silahını çıkararak köpeğin başına ateş etti. Canice köpeği vuran kişi, olay yerinden uzaklaştı. Köpeğin kanlar içinde olduğunu gören vatandaşlar, çevreye en yakın olan hayvan kliniğini belirleyerek, veterinere haber verdi. Vatandaşların ihbarıyla hızlıca olay yerine giden Veteriner Hekim Eren Aydın Çilingir, ölmek üzere olan canlıya ilk müdahaleyi gerçekleştirdi. Yapılan müdahalenin ardından yaralı köpek, vatandaşlarında yardımıyla tedavisine başlanmak için kliniğe götürüldü.

BM'den Gazze Ateşkesi Kararı, ABD Çekimser BM'den Gazze Ateşkesi Kararı, ABD Çekimser

“Kafasında açık bir yara vardı ve çok kan kaybetmişti.”

Çevredekilerin araması sonu hızlıca olay yerine gelen Veteriner Hekim Eren Aydın Çilingir, köpeğin sağlık durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Vurulma sırasında, başına saçma darbeleri alan zavallı hayvanın, çok kan kaybettiği söylendi.

Veteriner Hekim Eren Aydın Çilingir; “Vatandaşlarca kliniğimize telefonla bir köpeğin başından vurulduğu haberi geldi. Vakit kaybetmeden, en hızlı şekilde verilen adrese gittim. Gereken ilk müdahaleyi gerçekleştirdim. Geldiğimde, dengesizlik koordinasyon bozukluğu ve kafasında da açık bir yarası vardı. Şiddetli kanama devam ediyordu. Vakit kaybetmeden kliniğe taşıdık. Kliniğe getirdiğimizde, tedavi altına aldık. Kanamasının durması için gerekenler yapıldı. Başında herhangi bir kurşun görülmedi. Olayı gören vatandaşlar köpeğin silahla yaralandığını söylediler. Hayati risk hala devam ediyor. Durumu ağır. Çok hüzünlü baktığı için ona Mazlum adını koyduk" dedi.

“Polis ekipleri vuran şahsın yakalanması için, çalışmalarına devam ediyor.”

İstanbul Ataşehir Barbaros Mahallesi'nde, dün akşam saatleri 19:30 sıralarında bir şahıs, havladığı gerekçesiyle köpeği cebinden çıkardığı silahla ağır yaraladı. Sonrasında olay yerinden uzaklaşan kişiyi arama çalışmalarına hala devam ediliyor. Polis ekiplerinden alınan bilgiye göre, konuyla ilgili tahkikat sürdürülüyor.