Türkiye yerel seçimlerinin tamamlanmasından sonra gündem itirazlar oldu. Geçtiğimiz pazar gününden bu yana itirazlar sürüyor.

57 milyon toplam seçmenin attığı oylar yer yer yeniden sayılmaya başlandı!

Hangi İllerde – İlçelerde Yeniden Sayım Oluyor?

Türkiye’de yerel seçimlere itirazlar sürüyor. Bunun için yerel seçim itirazları kapsamında gereken yapılacak. YSK kabul ettiği il ve ilçeler için oy sayımlarının yeniden yapılmasını sağlıyor. Geçersiz oy sayımları devam ediyor. Yapılan son dakika açıklamalarına göre oy sayımlarının yeniden yapıldığı il olan İstanbul gündemde. Nasıl mı? Evet, son derece aktif bir şekilde oy sayımlarının yeniden yapılması isteniyor.

İmamoğlu kazandı, itirazlar sürüyor…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa'nın 17 ilçe Adayını açıkladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa'nın 17 ilçe Adayını açıkladı

İstanbul’da oylar yeniden sayılıyor. Bakıldığında itirazlar sürecek olduğu görülüyor. 31 Mart sonrası seçimlerinde itirazların devam ediyor olması Yüksek Seçim Kurulu için de zorlu anların yaşanmasına neden oluyor. Erkem İmamoğlu ve Binali Yıldırım tartışması bir süre daha sürece gibi duruyor. Son olarak seçimlerin sonuçlarının açıklanması ile İstanbul tartışması kapacak.

Muş’ta İtiraz

Ak Partinin aldığı Muş için de aynı şekilde yerel seçimlere itiraz söz konusu. Oyların yeniden sayılması yönünde YSK’ya yapılan talebin ardından bir sürede daha pek çok yerde oyların kesin sonuçlarının verilmemiş olduğu gözüküyor. YSK tarafından onaylanan sonuçlar kapsamında, direkt olarak Muş ve diğer pek çok il, Trakya Bartın ve daha fazlası için itirazların sürmesi söz konusu.

  • Ankara’nın 25 ilçesinde
  • Karabük
  • Bartın
  • Kütahya
  • Eskişehir
  • Ardan ve Siirt’te de oylara itiraz edildi.

Antalya’nın Akdeniz ilçesi için de oylara itiraz edildi. Bakıldığında yapılan itirazlar kapsamında direkt olarak çok sayıda il için oyların yeniden sayılmaya başlaması söz konusu. Bunun için direkt olarak oy sayımlarının yeniden gerçekleşmesi içim YSK’ya bildirimler gidiyor. Oyların tam olarak net şekilde belli olması i tarihine çok az kaldı. YSK tarafından yapılan genel sayımlar, itirazlar ve buna benzer hususlar tamamlandığında il ve ilçelerde hangi başkanların kazandığı belli olacak. Türkiye yerel seçim sonuçları için sabırsız şekilde bekliyor.

İstanbul en çok itirazın olduğu  il.