Bursa'da Yemen için hayırsever kadınlar tarafından kermes düzenlendi. Yemen'de açlıktan ölen çocuklar yararına düzenlenen kermese hayırseverlerden destek geldi.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda Bursa Fethiye Kadınları Dayanışma Kültür ve Derneği tarafından gerçekleştirilen ve 3 gün süren kermes yoğun ilgiyle karşılandı. Kermese Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş, Ak Parti İl Başkanı Ayhan Salman'ın yanı sıra çeşitli siyasiler de destek ziyareti gerçekleştirdi. Hayırsever kadınlar tarafından düzenlenen kermeste pasta, börek ve el işleri satıldı.

Başkan Mustafa Dündar, çarşı esnafına ziyaret Başkan Mustafa Dündar, çarşı esnafına ziyaret

Kermesi düzenleyen dernek başkanı Hamiyet Emir Ağaoğlu, kermes sonucu elde edilen geliri en kısa zamanda Yemen'e ulaştıracaklarını belirtti. Başkan Ağaoğlu kermesin düzenlenmesinde büyük emekleri olan Yağcılar Köy'ü sakinlerine ve desteklerini esirgemeyen Bursa halkına teşekkür etti.

3 yıldır savaşın sürdüğü Yemen'de yaklaşık 5 milyon çocuk açlıkla mücadele ediyor. Uluslararası yardım örgütü tarafından bu savaşta yetersiz beslenmeden dolayı 5 yaş altı çocukların yaklaşık 85 bininin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

Kaynak: İHA