Büyükşehir, yangın bölgesindeki yaraları sarmaya başlıyor

Bursa’da dört gündür süren orman yangınlarının ardından yaraları sarmak için harekete geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi, sadece alevlerle mücadele değil, insani destek anlamında da güçlü adımlar atıyor.

AK Parti Heyeti Yangın Bölgesinde Vatandaşla Buluştu
AK Parti Heyeti Yangın Bölgesinde Vatandaşla Buluştu
İçeriği Görüntüle

Yangınların etkili olduğu Harmancık’a, içerisinde doktor, hemşire, psikolog, ebe ve sosyolog bulunan mobil Sağlık Otobüsü gönderildi.

Büyükşehir Belediyesi, yangın felaketinin başladığı andan itibaren İtfaiye Daire Başkanlığı başta olmak üzere tüm birimleriyle sahada yoğun bir mücadele yürütüyor.

Kestel ve Gürsu’da soğutma çalışmaları devam ederken, Harmancık bölgesinde ise yangınla mücadele sürüyor.

Bu zorlu süreçte vatandaşların sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırmak amacıyla Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Sağlık Otobüsü, bölgede hem vatandaşlara hem de yangınla mücadele eden personele yerinde sağlık hizmeti sunuyor.

Mobil sağlık birimi sayesinde, yangından etkilenen vatandaşlar psikolojik destek alabilecek, genel sağlık kontrolleri yapılabilecek ve acil durumlarda nakil ambulanslarıyla hastanelere yönlendirme sağlanabilecek.

Böylece bölgede sadece yangının değil, yaşanan travmaların da etkisi hafifletilmeye çalışılıyor.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Hayatın normale dönmesi için gerekli adımları atmaya başladık. Yangın bölgelerinde insani ihtiyaçları belirlemek için ekip kurduk. Sağlık Otobüsü’nü bölgeye sevk ederek hem vatandaşlara hem de personelimize destek oluyoruz. Yaraları hep birlikte saracağız.”

Yangına karşı verilen bu ortak mücadelede, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, gönüllüler ve vatandaşlar el ele verdi. Bursa’nın dayanışma gücü, sadece yangınla değil, felaketin bıraktığı izlerle de baş etmeye kararlı.

Muhabir: Ravza Aslan