Yangına giderken kazada hayatını kaybeden 3 kişinin kimlikleri belli oldu

Bursa’nın Gürsu ve Kestel ilçelerinde günlerdir süren orman yangınına müdahale etmek için Bolu’dan gönüllü olarak yola çıkan 3 vatandaş, yangın bölgesine ulaşamadan hayatını kaybetti.

Kazım Bayrak, Mehmet Şimşek ve Ahmet Demirel, yangınla mücadeleye destek vermek isterken, trajik bir kazada yaşamını yitirdi.

Bursa Gümüştepe’de 4 Ağustos’ta su kesintisi var
Bursa Gümüştepe’de 4 Ağustos’ta su kesintisi var
İçeriği Görüntüle

Yangının Kestel ilçesine bağlı Ağlaşan Mahallesi’ne yaklaşması üzerine çok sayıda gönüllü ekip, takviye olarak bölgeye sevk edildi.

Bu gönüllüler arasında Kazım Bayrak’ın kullandığı su tankeri, sarp arazide ilerlerken henüz bilinmeyen bir nedenle kontrolden çıkarak uçuruma yuvarlandı.

Kazanın ardından olay yerine hızla sağlık, jandarma ve arama-kurtarma ekipleri sevk edildi. Kazım Bayrak olay yerinde hayatını kaybederken, Mehmet Şimşek ve Ahmet Demirel kaldırıldıkları hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Kaza haberi, yalnızca ailelerini değil; yangınla mücadele eden tüm ekipleri ve kamuoyunu yasa boğdu.

Vatandaşların hiçbir karşılık beklemeden, canlarını ortaya koyarak gösterdikleri bu örnek davranış, takdirle ve gözyaşlarıyla karşılandı.

Hayatını kaybeden üç gönüllü kahraman, bugün öğle namazına müteakip Gürsu Emirsultan Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuklarına uğurlanacak.

Muhabir: Ravza Aslan