Başkan Alinur Aktaş: Gayret ve samimiyetle yola devam Başkan Alinur Aktaş: Gayret ve samimiyetle yola devam

Ertürk yapmış olduğu cihazı, ailesinin defnedildiği Şehitler Mahallesi Mezarlığı'na montajını gerçekleştirdi. Ertürk'ün yapmış olduğu bu proje insanların aklına Vizontele filmini getirdi.

İnegöl’de yaşayan Tayfun Ertürk, yapmış olduğu çalışma sonrasında 'DuaMatik' adını verdiği cihazla insanların karşısına çıktı. 2009 yılında anne ve babasını kaybeden Ertürk yepyeni bir cihaz tasarladı.

Anne ve babasının mezarına gidemediği için bu cihazı bulduğunu açıklayan Tayfun Erturk, dünya  üzerinde henüz böyle bir cihazın yapılmadığını açıkladı. Tayfun Ertürk, "2009 yılında anne ve babamı kaybettim.

Bu yaşanan olay beni fazlasıyla etkiledi. Annem ve babamın kabirleri Şehitler Mahallesi Mezarlığı'nda bulunuyor. İnegöl merkezine taşındığım için düzenli olarak mezarlarına gidemiyorum. Son aylarda ailem rüyalarıma girmeye başlayınca böyle bir cihaz yapmak istedim" dedi.

Cihaz Güneş Enerjisi Kullanıyor

DuaMatik adını verdiği cihazı yaklaşık 6 aylık bir çalışma sonrasında yapabildiği açıklayan Ertürk, "Güneş enerjisi sayesinde cihazım çalışıyor.

Perşembe günleri otomatik olarak dua okuyor. Yüksek hoparlör sistemi sayesinde de tüm mezarlıktan kolayca duyuluyor. Cihaz sureleri okuduktan sonra kapanıyor.

Haftada bir gün dua okunuyor. İlk olarak annem ve babam için düşünmüştüm. Daha sonra tüm mezarlığı kapsaması için sistemi kurmaya karar verdim. Çünkü bu kabristanda ismi unutulmuş şehitlerimiz, evliyalarımız bulunuyor" açıklamasında bulundu.

Seri Üretimi Düşünüyorum

Yapmış olduğu cihazı daha fazla geliştirmek istediğini açıklayan Ertürk, "Talep gelmesi durumunda cihaz konusunda insanlara yardımcı olabilirim. Seri üretime geçme konusunda çalışmalara başladım.

Şu anda herhangi bir işte çalışmıyorum. Maddi imkanım bulunmamasına rağmen bu projeyi bitirmeyi başardık. Bu da vicdanımı rahatlattı. Artık huzur içerisinde uyku uyuyabiliyorum.

Yapmış olduğum cihazla annem, babam ve tüm ismi unutulmuş insanlara dua okutuyorum.Cihaz yaklaşık olarak 4 bin TL'ye mal edildi.

Oldukça uzun ömürlü bir sistem. 20 bin metrekare alanda sesini yayabiliyor. Böylece kabristanın her yerinde ses duyulabiliyor’’ açıklamasında bulundu.