Uludağ'a adının verilmesinin 100. Yılı BUÜ'de konuşuldu

Bursa’nın simgesi haline gelen Uludağ’a adının verilmesinin 100. yılı, Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) tarafından düzenlenen anlamlı bir panelle kutlandı.

BUÜ Kent Tarihi Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KETAM) öncülüğünde düzenlenen “Uludağ’ın 100. Yılı Paneli”, üniversitenin kültür ve bilim atmosferini yansıtan Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

Panele BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cafer Çiftçi ve Prof. Dr. Zekeriyya Arı, KETAM Müdürü Dr. Öğr. Ü. Yusuf Ziya Karaaslan, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

BTSO MESYEB’den elektrikli araçlara özel yeterlilik belgesi
BTSO MESYEB’den elektrikli araçlara özel yeterlilik belgesi
İçeriği Görüntüle

Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz konuşmasında, Uludağ’a adının verilmesinin 100. yılı ile BUÜ’nün 50. kuruluş yılının kesişmesinin anlamlı bir tevafuk olduğunu vurguladı.

Bursa dendiğinde akla gelen en güçlü sembollerden biri Uludağ’dır. Çocukluğu Bursa’da geçen hemen herkesin bu dağla bir anısı vardır” diyen Rektör Yılmaz, Uludağ’ın şehir için bir nefes alanı ve kültürel miras olduğunu ifade etti.

KETAM Müdürü Dr. Öğr. Ü. Yusuf Ziya Karaaslan ise, 1925 yılında Dr. Osman Şevki Bey’in önerisiyle Keşiş Dağı’nın Uludağ adını aldığını hatırlatarak, bu ad değişikliğinin sadece sembolik değil, toplumsal ve kültürel bir anlam taşıdığını belirtti.

Karaaslan, Uludağ’ın turizm, doğa, tarih ve kültür açısından Bursa’nın vazgeçilmez değerlerinden biri olduğunu vurguladı.

Panelin moderatörlüğünü Prof. Dr. Cafer Çiftçi yaparken, konuşmacılar arasında BUÜ’den Dr. Öğr. Ü. Doğan Yavaş, Prof. Dr. Serhat Zaman, Prof. Dr. Özer Yılmaz, Uludağ’ın isim babası Dr. Osman Şevki Bey’in torunu Dr. İrem Ela Yıldızeli ve Uludağ Alan Başkanı Çınar Çavuş yer aldı. Konuşmacılar, Uludağ’ın geçmişten bugüne tarihsel süreci, doğa ve turizm alanındaki gelişimi üzerine sunumlar yaptı.

Editör: Ravza Aslan