Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği'nin yeni başkanı Organik Kimya'nın CEO'su Simone Kaslowski seçildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Kocaeli'de konuştu: AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Kocaeli'de konuştu:

Erol Bilecik tarafından yürütülen TÜSİAD başkanlığına bugün yeni başkan seçildi. TÜSİAD 'da 2017’den bu yana Başkan Yardımcılığı görevini sürdüren Simone Kaslowski, derneğin yeni başkanı oldu. TÜSİAD'ın yeni Başkanı Kaslowski, Organik Kimya'nın CEO'su olarak görev yapmakta.

Yeni Başkan Simone KASLOWSKİ Kimdir?

Eğitim hayatına İstanbul'da başlayan Simone Kaslowski daha sonra 1984 yılında ABD’de Clark Worcester Üniversitesi’nden mezun oldu. İş hayatına 1985 yılında aile şirketi olan Organik Kimya İstanbul’da başladı.

Organik Kimya'nın çeşitli birimlerinde görev alan Kaslowski 1995 yılında Organik Kimya CEO’su ve Yönetim Kurulu Üyeliği’ni üstlenerek firmanın büyümesine liderlik etti.

Mevcut yapısıyla birçok ülkede faaliyet gösteren Organik Kimya, Türkiye ve Avrupa'da bulunan üretim tesislerinde yılda 250 bin ton kapasiteyle üretim yapmaktadır. Simone Kaslowski Kimya sektörünün gelişimi açısından önemli sivil toplum projeleri geliştirerek sektöre öncülük etmiştir.

TÜSİAD çatısı altında ilk çalışmaları Kimya Görev Gücü Başkanlığı görevini üstlenmek olmuştur. 2013 yılından itibaren TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi olan Kaslowski, bu süre içinde birçok görev üstlenerek başarıyla gerçekleştirmiştir. Kaslowski, 2017 yılından bu yana TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyordu.

Kaslowski evli ve üç çocuk babasıdır, bildiği diller ise İngilizce, İtalyanca ve Fransızca

Kaynak: Bültenler