AFAD'ın verilerine göre saat 18:38'de Marmaris açıklarında 5.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem 25 km derinlikte meydana geldi.

PROF. BARIŞ: ENDİŞE EDİLECEK BİR DURUM SÖZKONUSU DEĞİL

Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Fakültesi'nden Prof. Dr. Şerif Barış Habertürk'e konuştu. Şerif konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"İlk bilgilere göre Marmaris'e çok uzak bir deprem. Marmaris'e yaklaşık 244 kilometre güney batısında olan bir deprem. Rodos'a 154 kilometre açığında bir deprem.

Bu depremin herhangi bir Türkiye'de olan Elazığ, Manisa'da olan depremle alakası yok. Aslında bu depremin Türkiye ile alakası yok. Tabii ilk elime geçen bilgilere göre konuşuyorum. Marmaris'te hafif bir sallantı olmuş.

 Türkiye'de Silivri depremiyle başlayan ve 4 aydır arka arkaya etkinlikle süren deprem bir tedirginlik yaratmış olabilir. Akdeniz'de Helen yayının üzerinde olan bir deprem. Bunun ülkemizde, tektonik rejimle hiçbir alakası yok. Dolayısıyla endişe edilecek bir durum yok.

"DEPREMLE YAŞAMAYA ALIŞMAK ZORUNDAYIZ"

Bu deprem fırtınası kavramı da yanlış. Bir noktada birden fazla, yüzlerce, binlerce depremin kısa bir sürede 1 haftada, 1 ayda diyelim 6 bin tane küçük deprem olmasına deprem fırtınası denir.

1970-1840 arasında Türkiye'nin yakın çevresinde 32 deprem oldu. Asıl aktivite oydu. Asıl soru çok büyük depremlerin arka arkaya olması. 1970'den sonra 7'den büyük sadece 4 deprem oldu. Ülkemiz bir deprem ülkesi. Rahmetli Işıkara hocanın dediği gibi depremle yaşamaya alışmalıyız ve buna karşı önlemleri almak zorundayız.

Gazze'deki İsrail Saldırısında 107 Filistinli Öldü Gazze'deki İsrail Saldırısında 107 Filistinli Öldü

VALİ: HERHANGİ BİR OLUMSUZLUK SÖZ KONUSU DEĞİL

Muğla Valisi Esengül Civelek, yaptığı açıklamada, an itibarıyla bölgede herhangi bir olumsuzluk bulunmadığını bildirdi.

Marmaris Belediye Başkanvekili Aylin Yüksel ise depremi hissetmediklerini belirterek, "İlçemizde herhangi bir olumsuzluk söz konusu değil. Marmaris’in çok açıklarında ve derinde olmuş." dedi.