Milyonluk taylar, peynir ekmek gibi satıldı
Bursa’nın Karacabey ilçesindeki TİGEM Tarım İşletmesi, Arap koşu tayı satışında büyük bir başarıya imza attı.
Geleneksel olarak her yıl düzenlenen açık artırmalı satışta bu yıl 70 taydan 68’i yeni sahiplerine kavuştu. Toplam satış geliri ise dikkat çekici bir rakama ulaştı: 45 milyon 485 bin lira.
TİGEM’in özenle yetiştirdiği 2 yaşındaki safkan Arap tayları, 75 bin liradan başlayarak milyonlara uzanan fiyatlarla alıcı buldu. İhalenin yıldızı, adeta podyumun krallığını ilan eden “Taşkın Kral” oldu.
Bu güçlü erkek tay, İshak Şahin tarafından tam 3 milyon liraya satın alındı. Şahin, bununla da yetinmeyip “Yayla Çiçeği” isimli dişi taya da 2 milyon 800 bin lira ödedi.
Diğer dikkat çeken satış ise “Hızlı Özgün” adlı tayın 2 milyon liraya Mehmet Çelik tarafından alınmasıyla gerçekleşti.
Bu yıl ilk kez kullanılan hibrit yöntem sayesinde ihaleye çevrimiçi katılım da sağlandı. Elektronik teklif sistemiyle yapılan bu e-satış modeli, rekabeti artırarak tayların piyasa değerlerini yukarı çekti.
TİGEM yetkilileri, hem fiziki hem dijital ortamda gerçekleşen bu hibrit ihalenin oldukça başarılı geçtiğini belirtti.
TİGEM’in bu satışı, Türk atçılığının hem ekonomik hem kültürel anlamda güçlü bir potansiyele sahip olduğunu bir kez daha gösterdi.