TEK Enerji Avrupa'da alternatif yatırım modelleri geliştirmeye devam ediyor
Türkiye’de lisanssız elektrik üretiminde kapasite kısıtları nedeniyle güneş enerjisi yatırımları yavaşlarken, Tek Enerji rotasını Avrupa’ya çevirdi.
Şirket, Romanya, Kuzey Makedonya, Avusturya ve İtalya’daki yeni GES projeleriyle yatırımcılara uluslararası ölçekte güçlü fırsatlar sunuyor.
Yenilenebilir enerji alanında birçok önemli projeye imza atan Tek Enerji, Avrupa pazarında ölçeklenebilir ve sürdürülebilir yatırım modelleri geliştirerek büyüme stratejisini güçlendiriyor.
Yatırımcılara Avrupa’da yeni yol haritası
Türkiye’de trafo merkezlerinde yeni kapasite tahsislerinin sınırlı olması, birçok yatırımın beklemeye alınmasına neden oldu.
Tek Enerji bu süreçte, yatırımcıların enerji dönüşüm planlarının kesintiye uğramaması için Avrupa’da yeni çözümler geliştirdi.
Şirket, yatırımcıların güneş projelerini güvenle hayata geçirmesi için projelendirme, saha ve fizibilite analizi, mühendislik, kurulum ve işletme süreçlerinde danışmanlık hizmeti sunuyor.
Romanya’da 50 MW kurulu güce sahip bir güneş enerjisi projesi için yeni iş birliklerine imza atan Tek Enerji, Kuzey Makedonya’da 15 MW kapasitede yeni projelerin altyapı planlamalarını yürütüyor.
İtalya’da ise yatırımcı ilişkileri ve iş geliştirme süreçlerine odaklanarak büyümeye devam ediyor.
Finansal sürdürülebilirlik ve 4 yılda amortisman avantajı
Avrupa’daki finans kuruluşlarının sağladığı uygun kredi şartları sayesinde Tek Enerji, yatırım projelerinde amortisman süresini 4 yıla kadar düşürdü.
Bu sayede yatırımcılara finansal sürdürülebilirlik ve rekabet avantajı sunuluyor.
Civelek: “Türkiye’de kapasite sorununa çözüm bulunmalı”
Tek Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Civelek, Türkiye’nin enerji maliyetlerini düşürmek ve işletmelerin rekabet gücünü korumak için yenilenebilir enerji yatırımlarının stratejik önemine dikkat çekti.
“Enerji dönüşümü için kapasite sorunlarına hızla çözüm üretmeliyiz.
Kapasite artışıyla Türkiye, güneş enerjisinde bölgesel güç olabilir.”
“Yatırımcı ilgisi her geçen gün artıyor”
Civelek, Tek Enerji’nin Avrupa’daki yeni projelerine yatırımcı ilgisinin giderek arttığını belirtti:
“Romanya, Avusturya ve Kuzey Makedonya başta olmak üzere
Avrupa genelinde yeni iş modelleri ve ortaklıklar geliştiriyoruz.
Enerji yatırımlarımıza olan ilgi hızla büyüyor.”




