Türkiye'nin birçok  hipodromunda yarışan 'Mademoiselle' isimli İngiliz ata, sahibinin borçlarından dolayı haciz işlemi uygulandı. Şimdiye kadar 81 yarışa katılan ve 12 defa birinci olan Mademoiselle, Bursa 7'nci İcra Dairesi kararınca icradan satışına çıktı.

Yapılan ilk ihale 16 Nisan'da  Nilüfer yapılmış ihaleye katılan olmadığı için  ihale bugüne ertelendi. Ancak  bugün de yapılan ikinci ihaleye de katılan olmayınca at, satıştan düşürüldü.

Alacaklının avukatı Yusuf Yağız Yüce atın üzerindeki haczin devam ettiğini fakat satışın düştüğünü açıklayarak, işlemleri yapmaya devam edeceklerini, bu güzel hayvana yazık olmasını istemediklerini, eğer ihaleye katılan olsaydı atın 37 bin 250 artı KDV'den satışa çıkacağını belirtti.

Avukat, "Gelir getiren bir at. İhaleye giren birileri olana kadar devam edeceğiz.  Biz de bir an önce satıp, mutlu bir şekilde diğer sahiplerinde anne olmasını istiyoruz. Şampiyon bir at olduğu için yarışlarda koşma ihtimali var, kazandırması da iyi olduğu için yavruları da verimli koşabilecek. İngiliz saf kan bir at. Ölü bir yatırım değil" dedi. 

Bursalı 78 Yaşındaki Atlet Ali Turan, 2 Gümüş Madalya Aldı Bursalı 78 Yaşındaki Atlet Ali Turan, 2 Gümüş Madalya Aldı

Haber: Osman KAYHAN