Bursalı 78 Yaşındaki Atlet Ali Turan, 2 Gümüş Madalya Aldı Bursalı 78 Yaşındaki Atlet Ali Turan, 2 Gümüş Madalya Aldı

İstanbul, yarın akşam saatlerinde Avrupa’nın en büyük kulübünün belirlenmesine ev sahipliği yapacak. Kupayı kazanma başarıları kıyaslandığında, şimdiye kadar Liverpool 3, Chelsea ise 1 defa başarı gösterdi. Söz konusu kupa son olarak, Estonya'nın Talin şehrinde, Real Madrid'i 4-2 mağlup eden Atletico Madrid tarafından kaldırıldı.

“Mücadelenin değeri 1 milyar 842 milyon Euro değerinde bulunuyor.”

Karşılaşmayı gerçekleştirecek olan 2 büyük İngiliz ekibin toplam değeri, 1 milyar 842 milyon Euro değerini taşıyor. Şampiyonlar Ligi'nde şampiyonu olma başarısını gösteren Liverpool futbolcuları değeri; ortalama 1 milyar euroyla ifade edilirken, UEFA Avrupa Lig galibi  Chelsea futbolcuları değeri ise; 842 milyon Euro ediyor.

2000 senesinde kupanın sahibi olarak ülkemize büyük gurur yaşatan Galatasaray kulübü, bu özelliğiyle Türkiye’deki tek kulüp olma unvanını taşıyor. 25 Ağustos 2000 tarihinde, Monaco’da Real Madrid ile karşılaşan sarı kırmızılılar; 90 dakikalık müsabakayı 1-1 sona erdirip, uzatmalarda Mario Jardel tarafından atılan golle galibiyeti elde eden taraf olmuştu.

Süper Kupa tarihinde bugüne kadar kupayı en çok müzesine götürebilme unvanını taşıyan iki kulüp; Barcelona ve Milandı. Kupayı en çok kazanan teknik direktörler ise; Carlo Ancelotti ve Pep Guardiola’dı. Söz konusu teknik direktörler, toplamda üçer defa oyuncularına liderlik etti.

Avrupanın 3 büyük kupasından biri olan Süper Kupanın ağırlığı; 12.2 kg’dan, uzunluğu ise 58 cm.’den oluşuyor.

“Mücadeleyi yaklaşık 50 bin İngiliz taraftar takip edecek.”

Vodafone Park’ta gerçekleştirilecek olan UEFA Süper Kupa maçı öncesi, gerekli hazırlıklara başlanılan statta çalışmalar sona ermek üzere. Beşiktaş taraftarının ayrılmaz parçası olan muhteşem stadın eşsiz boğaz manzarası, görenleri mest ediyor.

Karşılaşma için İstanbul’a ilk gelen kulüp, Chelsea oldu. Gecenin geç saatlerinde, İstanbul Havalimanına adım atan oyuncular, görevliler eşliğinde çiçeklerle karşılandı. Takım oyuncuları sonrasında, araçlarına binerek kalacakları otele doğru hareket etti.