Barın Han'a özgü tasarlanan sergide sanatçılar Cansu Sakız, Hare Sürel, Merve Usta, Onur Çanka, Hazal Orhon ve Selim Siyami Sümer'in bireysel yapıtlarının yanı sıra, 6 sanatçının ortak üretimleri de yer alıyor.

Serginin küratörlüğünü üstlenen Orhon, sergiye ilişkin yaptığı açıklamada, sanatçıların, "biz uyurken, rüya gören benliğimiz neler yaşıyor" sorusuna cevap aradıklarını ifade etti.

Orhon, sergi ziyaretçilere unutamayacakları bir deneyim sunduklarından bahsederek, "Serginin kavramsal altyapısına Dr. Murat Kemaloğlu ve yönetmen Tan Tolga Demirci katkıda bulunuyor. Sergiyi 6 yıllık araştırma ve deneylerle zenginleşen 3 bölüm şeklinde tasarladık. Ortak rüya tecrübesini farklı disiplinlerden beslenerek fiziki ortama aktarmak ve rüya benliğiyle kavuşmak için bir kapı aralamayı hedefliyoruz. Gece yaşantısında hüküm süren rüya deneyimlerine kulak veren sanatçılar, sergi aracılığıyla rüya egosu ve bilinç egosunun arasındaki simetrik ilişkinin ve 'ikinci ben'in yaşantısının hayatımızdaki rolüne ve önemine dikkati çekmeyi amaçlıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Uluslararası Sezai Karakoç Günleri sona erdi Uluslararası Sezai Karakoç Günleri sona erdi

Heykeltıraş Onur Çanka ise sergiye 3 eserle katkı sunduğunu belirterek, "Yaklaşık 2 yıl önce projeye başladık. Sergide Barın Han'ı göz ününde bulundurarak rüyalar üzerine çalıştık." dedi.

Ziyaretçilere uyanıkken rüya deneyimleriyle bağ kurma teklifinde bulunan mekana özgü sergi, 16 Kasım'a kadar Çemberlitaş'taki Barın Han'da ziyaret edilebilecek.