Özel Haber / Muhammed ASLAN

Raylı sistemler sanayisi kapsamında üretim ve kaliteyi arttırmaya yönelik komite oluşturuldu. Modernizasyon çalışmaları ve çok daha fazlası yapılacak.

Raylı Sistemler Sanayi Teknik Komitesi kuruldu!

Komitenin Amaçları

Kurulmuş olan komitenin ithalat ve ihracat anlamında, modernizasyon anlamında Türkiye raylı sistemler sürecini hızlandırması ve gelişmesini sağlaması açısından görevli olacağını söyleyebiliriz. Raylı sistemler kapsamında üretim, ithalat ve ihracat mevcut durumunun tespit edilmesi, kalite arttırılmasına yönelik çalışmaların yapılması ve buna benzer görevler ile Raylı Sistemler Sanayi Teknik Komitesi kuruldu. Verilmiş olan konularda tavsiyelerde de bulunacak olan komite görevine başladı. RAYTEK olarak komite oluşturuldu.

Resmi Gazetede Yayınlandı

Oluşturulan komite ile ilgili resmi açıklama yapıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ‘‘Raylı Sistemler Sanayi Teknik Komitesi Oluşumu ve Görevlerine Dair Tebliğ’i Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe alındı. Raylı Sistemler Sanayi Teknik Komitesi kurulacağına yönelik bilgi verildi ve direkt olarak bu alanda sunulacak olan hizmetin detayları verildi.

Bakanlığın çeşitli birimlerinden üyeler yer alacak. Komite Türkiye Bilimsel ve Teknoloji Araştırma Kurumu, Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayii AŞ., TCDD Taşımacılık AŞ., Türk Standartları Enstitüsü, Türkiye Vagon Sanayi gibi kurumlardan temsilciler komitede yer alacak. Ayrıca Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Türkiye İhracatçılar Meclisi gibi toplum kuruluşlarından da farklı kişilerin komitede temsil gücü olacak.

Çözüm Önerileri Sunmak;

Otomotiv Lisesi Öğrencileri TOGG’la Buluştu Otomotiv Lisesi Öğrencileri TOGG’la Buluştu

En önemlisi raylı sistemlerin gelişmesini sağlamak açısından farklı fikirler ile gelişmeyi sağlamak. Bunun için de komitenin en önemli amacının gelişmek adına ve problemleri ortadan kaldırmak adına çözüm önerileri sunmak olduğunu söyleyebiliriz. Bu kapsamda gereken yapılacak olduğundan, direkt olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına ulaşan sorunlarına ortak bir çözüm aranması sağlanacaktır. Komite, raylı sistemler sanayisinin geleceğine dair stratejilerin belirlenmesine ilişkin görüş bildirerek Türkiye’de raylı sistemler konusunda gerekenin yapılması için harekete geçecektir. Raylı Sistemler Sanayi Komitesi’nde olan kurum ve örgüt temsilcileri sayesinde, raylı sistemler alanında gelişmenin yaşanması bekleniyor.

Komite Raylı Sistemler kapsamında sorun çözümü, gelişmelerin sağlanması ve çok daha fazlası için çalışacak…