İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ve ev sahipliğini Bursa'nın yaptığı koordinasyon toplantısı için gelen valiler, Osmangazi Belediyesi'nin projesi olan Fetih Müzesi'ni ziyaret etti.

Yapılan ziyaret Bursa Valisi Yakup Canbolat'ın ev sahipliğinde gerçekleşti. Ziyarete katılan Bilecik, Sakarya, Balıkesir, Kocaeli, Kütahya, Çanakkale ve Yalova Valileri, dünyanın tam panoramik en büyük müzesi olan bu esere hayran kaldı.

Bursa'nın fethinin 3 boyutlu anlatan Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi'nde konuk valiler, ilk önce Osmanlı döneminin önemli hadiselerinin resmedildiği 16 tabloyu inceledi. Sonrasında ise Diriliş Ertuğrul Dizisi'nde kullanılan kostüm ve aksesuarların yer aldığı sergiyi dolaşan valiler, müzenin kubbe bölümüne hayranlıklarını gizleyemediler.

"İnegöl Terkinler Çetesi" operasyonunda yakalanan 35 şüpheliden 16'sı tutuklandı "İnegöl Terkinler Çetesi" operasyonunda yakalanan 35 şüpheliden 16'sı tutuklandı

Bursa'nın fetih gününü anlatan panoramik resmi hayranlıkla inceleyen valiler, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a böyle muhteşem bir eseri kazandırdığı için teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler